Zoek
Sluit dit zoekvak.

Belangrijke fabrikant in de zetmeelindustrie gebruikt zeefmachines van Dinnissen

Belangrijke fabrikant in de zetmeelindustrie gebruikt zeefmachines van Dinnissen
27 sep 2017  |
SEVENUM - EVS Distribution, de partner van Dinnissen in Frankrijk, heeft een speciaal ontwikkelde zeefmachine geleverd aan een van de grootste fabrikanten in de zetmeelindustrie.

Om aan de vraag van de klant te voldoen moest deze speciale zeefmachine eenvoudig te inspecteren en reinigen zijn om versleping van product te vermijden. De oplossing hiervoor was een nieuwe innovatie van Dinnissen; de Wingdoor zeefmachine.

Wingdoor zeefmachine

Innovatie zit in ons DNA. Een nieuwe zeefmachine ontwikkelen, die gemakkelijk te inspecteren en reinigen is, was een uitdagende opdracht waar de engineers bij Dinnissen graag mee aan de slag gingen. Dankzij de jarenlange ervaring en expertise kon een op maat gemaakte Wingdoor zeefmachine ontwikkeld worden; een perfecte combinatie tussen innovatieve kracht en het zeefproces. Het grote voordeel bij deze machine is dat de luiken nu over de gehele lengte van de machine open kunnen. Het zeef hoeft dus niet meer naar buiten te worden gereden voor inspectie. Door de goede toegankelijkheid voor reiniging wordt versleping voorkomen. Het vervangen van het zeefgaas gebeurd uiteraard zeer efficiënt omdat de zeefkorf wel nog steeds in zijn geheel naar buiten gereden kan worden. Daarnaast kan de Wingdoor zeefmachine, afhankelijk van de product capaciteiten, tot wel 30 ton per uur bereiken.

Samenwerking EVS Distribution en Dinnissen

Door te leveren in coördinatie met de planning van de klant, kon Dinnissen optimaal inspelen op de behoefte van de klant. De klant had de omringende apparatuur voorbereid en aansluitend is de Wingdoor zeefmachine geïnstalleerd met hulp van gedetailleerde 3D tekeningen van Dinnissen. Het ontstaan van deze inventieve Wingdoor zeefmachine was mogelijk door een vruchtbare samenwerking tussen Dinnissen Process Technology en EVS Distribution. De afgelopen vijf jaar heeft EVS Distribution reeds meerdere Dinnissen machines verkocht.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze...