Search
Close this search box.

Industriële controle zeefmachines voor de voedingsmiddelenindustrie

Industriële controle zeefmachines voor de voedingsmiddelenindustrie
22 okt 2019  |
Clipper Teas bereikt continuïteit van de productie en doelstellingen voor kwaliteitscontrole met nieuwe zeefsystemen.

Clipper Teas is een toonaangevende fabrikant van groene, witte en zwarte thee, en produceert 7000-8000 kg thee per dag. De behandeling en blending zijn cruciaal voor de productie van hoogwaardige thee, en Clipper is dan ook continu op zoek naar manieren om de productkwaliteit te verbeteren. Het bedrijf gebruikte aanvankelijk één laadsysteem om zakken grondstof op een emmerlift te zetten. Het bleek echter problematisch om slechts één laadsysteem te hebben, omdat de productie moest worden gestopt als het systeem werd gereinigd of onderhouden. Bovendien was het schuivende scherm moeilijk te demonteren en schoon te maken, en kon het niet visueel worden geïnspecteerd zonder demontage.

Het bedrijf besloot te zoeken naar een nieuw laad- en zeefsysteem, dat het gemakkelijker zou maken om van scherm te wisselen en waarmee thee visueel kon worden gecontroleerd tijdens het zeven. Er werd besloten dat twee systemen zouden worden gekocht om ervoor te zorgen dat de productie niet zou worden verstoord tijdens onderhoud. Na eerder met Russell Finex te hebben gewerkt, werden tests gedaan met vier verschillende theesoorten en werd vastgesteld dat de Russell Compact 3in1 Sieve™ het meest geschikte apparaat was, omdat het voldoet aan zowel de laad- als zeefvereisten van Clipper. Twee grote zeven met een diameter van 900 mm werden in het productieproces opgenomen vanwege de grootte van de zakken die erin worden gestort. De Russell Compact 3in1 Sieve™ is ontworpen voor het controleren van ingrediënten door het legen van zakken op een laag fysiek niveau. Hij is eenvoudig te monteren en te demonteren en maakt het mogelijk de zeeframen snel en efficiënt te vervangen.

Contacteer Russell Finex om meer te weten te komen over ons assortiment in scheidingsapparatuur voor de voedsel industrie.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...