Search
Close this search box.

Volautomatische verpakkingslijn die straalzand snel en nauwkeurig verpakt bij Steinweg

Volautomatische verpakkingslijn die straalzand snel en nauwkeurig verpakt bij Steinweg
17 mrt 2022  |
Logistiek bedrijf Steinweg zocht een volautomatische verpakkingslijn om straalzand te verpakken voor hun klanten. Die lijn moest niet alleen sneller en nauwkeuriger werken dan hun verouderde lijn, maar moest ook passen in een compacte ruimte. Ausloos Verpakkingstechniek zorgde voor een oplossing op maat, die aan elke vereiste voldoet. En die zorgt dat Steinweg veel sneller opdrachten kan uitvoeren.

Steinweg is een logistiek bedrijf met vestigingen in België, Nederland en Duitsland. Ze verpakken uiteenlopende materialen voor derden. Voor hun Nederlandse site in Moerdijk zochten ze een volautomatische verpakkingslijn om straalzand te verpakken. Ze hadden hiervoor een semi-automatische lijn maar wilden een volautomatisch alternatief dat sneller en nauwkeurig zou verpakken. De lijn diende minstens 650 zakken per uur te verpakken.

De voorziene plaats voor de volledige lijn was compact: de afzakinstallaties moesten ingebouwd worden in een bestaande structuur die bestaat uit verschillende mobiele containers. We bouwden de afzakkers met andere woorden in die containers en maakten onze machines deels op maat van de specifieke afmetingen.

Straalzand verpakkingslijn die handmatige manipulatie uitsluit

Van begin tot eind: de verpakkingslijn voor het straalzand voert elke actie volledig automatisch uit. Twee Technipes Tecno FF afzakmachines verpakken het straalzand in papieren ventielzakken van 25 kg. Die lege zakken worden volautomatisch aangestoken.

De zakken worden afgevoerd op een transportband en worden door een snelle Winner 800 robotpalletiser automatisch strak gestapeld op pallets. Ook de toevoer van lege pallets gebeurt volledig automatisch. Het is daarnaast mogelijk om een kartonnen vel op de lege pallet en tussen de lagen te plaatsen.

Een TOSA 090-455 automatische palletwikkelaar zorgt dat de volgestapelde pallets strak omwikkeld worden, en kan nog een topvel plaatsen op de pallets. Op die manier zijn de pallets volledig waterdicht en klaar om naar de eindklant te gaan.

Succesvol automatiseren resulteert in meer opdrachten

Sinds Steinweg de nieuwe verpakkingslijn in gebruik nam, kunnen ze veel sneller inpakken en meer opdrachten aannemen. Door dat succes denken ze er alvast aan om in de toekomst hun verpakkingsprocessen verder te optimaliseren en nog uit te breiden.

Gebruikte machines:

  • 2 Technipes Tecno FF wegers/afzakinstallaties met transfer R aansteekautomaat
  • Winner 800 Scara robotpalletiser van Europack
  • TOSA 090-455 automatische palletwikkelaar met topvel dispenser
  • Zakkentransport, pallet rollenbanen en leeg palletmagazijn

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten