Voorkom problemen met moderne weegtechnologie

Voorkom problemen met moderne weegtechnologie
TIEL - Beschadigde weegapparatuur kan leiden tot afval, verminderde opbrengst en slechte batches. Om de kwaliteit te waarborgen en doelstellingen te realiseren is nauwkeurige weegapparatuur alleen niet voldoende.

Om problemen te voorkomen is preventief onderhoud noodzakelijk. Moderne weegmodules met POWERCELL®-technologie leveren gekwalificeerde informatie voor preventief onderhoud. Met deze apparatuur kunt u de downtime voor mogelijke reparaties inplannen en blijft de productie draaiend.

Analoog vs. digitaal

Er bestaan twee soorten weegmodules: systemen met analoge loadcellen en systemen met digitale POWERCELL® loadcellen. Meetfouten veroorzaakt door temperatuur, kruip, niet-lineariteit, hysterese, enz. worden in de POWERCELL® loadcellen digitaal gecompenseerd en garanderen een betere nauwkeurigheid en kleinere toleranties.

De ingebouwde loadcellen en microprocessors waarschuwen de operators bij een verslechterde prestatie, maar passen ook het weegsignaal aan om te compenseren voor de veranderende omgeving. Hierdoor blijft de apparatuur nauwkeurige signalen afgeven en normaal functioneren. De afzonderlijke loadcellen kunnen individueel worden vervangen tijdens gepland onderhoud.

PowerMount™ weegmodules voorkomen de verborgen defecten die ernstige gevolgen kunnen hebben voor de kwaliteit van het eindproduct, met alle kosten van dien. Ook kunnen reparaties worden uitgevoerd voordat zich een storing voordoet. De apparatuur is snel weer inzetbaar, omdat het systeem na het onderhoud niet opnieuw gekalibreerd hoeft te worden.

Met een goed begrip van de verschillende functionaliteiten kunt u een nauwkeurige en betrouwbare oplossing kiezen, waarmee u een goede investering garandeert.

Dit artikel is gepubliceerd door

METTLER TOLEDO levert weeg- en meetsystemen en weegcomponenten voor industriële processen, goederenstromen, laboratorium en handel. Weegschalen, weegterminals, weegplateaus tafel- en bokmodellen, op en in de vloer. Weegcomponenten zoals weegmodules en loadcells voor het wegend maken van silo's, bunkers, hoppers, vaten, etc. Bandwegers en weegbruggen ...

METTLER TOLEDO

Lees Interacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.