Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wikkelmachine, robotpalletiser en afzakinstallatie voor suikertoppings van Alldra

Wikkelmachine, robotpalletiser en afzakinstallatie voor suikertoppings van Alldra
26 feb 2021  |
Een wikkelmachine, robotpalletiser en afzakinstallatie die honderden suikertoppings en poedersuikers volautomatisch verpakt, stapelt en wikkelt in hermetisch gesloten zakken? Wij zorgden voor een oplossing op maat van de wensen en compacte ruimte van suikerbedrijf Alldra.

Alldra, een bedrijf in Almelo, produceert suikergoed en specialiseerden zich doorheen de jaren in toppings. Hun klanten zijn grote industriële opdrachtgevers in de voedingssector, en dat wereldwijd.

De situatie voor Ausloos

Bij Alldra verpakten ze hun producten voordien in gesloten ventielzakken, en gebruikten hiervoor al een min of meer automatische verpakkingslijn. Maar ze wilden wisselen van zaktype en sluiting, en hun verpakkingsinstallatie mee vernieuwen.

Ze stelden ons hierbij enkele eisen:

 • Flexibel schakelen tussen producten
  Alldra heeft een heel ruim assortiment van producten. Die producten verschillen qua textuur, grootte, kleur, samenstelling… De lijn zou gebruikt worden voor al die producten. Zakgroottes verschillen van 10 tot 25 kg.
 • Compacte oppervlakte
  De volledige installatie diende te passen binnen de daarvoor voorziene oppervlakte.
 • Bereikbaar
  De machines (van afzakinstallatie tot wikkelmachine) moesten overal gemakkelijk bereikbaar zijn voor onderhoud en schoonmaak.
 • Reinigbaarheid
  Een cruciale factor. De verschillende producten mochten absoluut niet gemixt worden. Er mochten nergens resten of kleine substanties achterblijven in de machines.

Wikkelmachine, palletiser en afzakinstallatie in nieuwe opstelling

We voorzagen twee aparte toevoeren naar de afzakinstallatie. De ene voor granulaten (de toppings) en een aparte met schroefdosering voor de poedersuiker.

Papieren, gesealde openmondzakken vervangen nu de ventielzakken en worden gevuld in een Technipes Futura LS automatische afzakinstallatie. Om de zakken 100% hermetisch te sluiten, wordt de sealzone eerst gereinigd, en wordt de brede seal geribbeld gesloten door middel van een warmtebalk.

De zakken krijgen automatisch een label op geplakt, dat in de machine geprint wordt.

Hierna wordt de zak netjes uitgelijnd en gecontroleerd op de aanwezigheid van metalen. Een robotpalletiser stapelt de zakken vervolgens op een industrie- of europallet in een vier- of vijfslag. Een kartonnen vel ligt onder de zakken en kan ook automatisch tussen de lagen in worden gevoegd.

De wikkelmachine van TOSA voorziet automatisch een topvel die de pallet stof- of waterdicht verpakt. De gewikkelde folie wordt perfect geseald waardoor de afgewerkte pallets probleemloos in een automatisch palletmagazijn passen.

Gebruikte machines

 • Technipes Futura met dubbele dosering
 • AlLcode print & apply unit
 • Mesutronic metaaldetector
 • Winner 250 robopalletiser (met automatische palletinvoer en -uitvoer op rollenbanen)
 • TOSA 090+475 palletwikkelaar met topsheetdispenser

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten