Search
Close this search box.

Beheers Explosiegevaar bij de Opslag van uw Droge Stoffen

23 aug 2017  |
RIJKEVORSEL - Bij de opslag van fijne droge stoffen (hout, suiker…) is soms sprake van explosiegevaar. Dan ontstaan er stofwolken bij het vullen en ledigen van de silo.

Zelfs bij een klein vonkje kan er een explosie optreden. Als er geen maatregelen worden getroffen, kan er bovendien een ontploffing, een steekvlam en zelfs brand ontstaan. Contacteer M.I.P. voor het beste advies en voor de geschikte maatregelen.

Zo vermijdt u materiële schade en is ook de veiligheid van uw personeel gegarandeerd. Wij werken namelijk samen met dé specialist Stuvex en passen veelal explosiepanelen toe om explosiegevaar te beheersen. Het voordeel van een explosiepaneel is dat het bij explosie de druk in de silo ontlast.

Zo blijft de silo heel en blijven de kosten en de veiligheidsrisico’s beperkt. Wanneer u een explosiepaneel gebruikt, moet na een explosie enkel het paneel vervangen worden. Wilt u weten of dit voor u nodig is en welk product optimaal is voor uw toepassing? Neem dan met de opslagspecialisten van M.I.P. contact op.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

M.I.P. uit Rijkevorsel is een fabrikant en leverancier van silo’s en opslagtanks in polyester, actief in heel Europa. Het hypermoderne familiebedrijf is een pionier in het gebruik van polyester en heeft al een kwarteeuw ervaring...

Gerelateerde berichten