Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cantillana optimaliseert productie en verhoogt opslagcapaciteit

Cantillana optimaliseert productie en verhoogt opslagcapaciteit
24 jul 2020  |
Bouwmaterialenproducent Cantillana startte eind 2019 een project op om het productieproces op de productiesite in Sint-Pieters-Leeuw te optimaliseren en de beschikbare capa­citeit te verhogen en te diversifiëren. Dat moest het mogelijk maken om een breder palet aan zandfracties te verwerken naar de bestaande productielijnen.

Cantillana is een familiale producent van bouwmaterialen die betrouwbare en duurzame oplossingen biedt voor elke fase van het bouwproject, van ruwbouw tot afwerking. Gespecialiseerd in ruwbouw, pleisters en gevelisolatie is het Belgische familiebedrijf de afgelopen decennia zonder meer een begrip geworden op de markt. De uitbreiding van het productgamma en de verschillende overnames bestendigden de afgelopen 145 jaar de groei.

oor het nieuwe project werd Lybover BULK ingeschakeld, met als doel om het transport en de opslag van de grondstoffen te verzorgen en te optimaliseren. De twee bestaande ronde silo’s werden afgebroken en op de bestaande structuur vervangen door drie nieuwe vierkan­te silo’s. Met een volume van ongeveer 60 m3 per silo werd de opslagcapaciteit aanzienlijk verhoogd. De bestaande staalstructuur werd aangepast en versterkt. Voor de verdeling van de producten naar het bestaande produc­tieproces leverde en plaatste Lybover BULK negen transportschroeven.

Tijdsdruk

De grootste uitdaging bij dit project was zonder twijfel de tijdsdruk. Bovendien werd de ombouw voorzien tijdens de winterstop om geen productieverlies te lijden. Ook de inbouw binnen de bestaande omgeving ver­eiste de nodige aandacht. Een goede voorbe­reiding bleek ook hier weer essentieel. “Door te werken op basis van een 3D-scan van de bestaande infrastructuur kon er veel tijd gewonnen worden op vlak van engineering”, aldus Davy De Sutter, After Sales Service bij Lybover BULK. Uiterst correcte opmetingen, prefab productie en snelle probleemdetectie d.m.v. clashdetectie zorgden ervoor dat de korte doorlooptijd gegarandeerd kon worden.

“Lybover BULK rondde de werken tijdig af dankzij een goede voorbereiding, in veilige werkomstandigheden en met de nodige flexi­biliteit”, vertelt André Van Lathem van Cantil-lana. De silo’s zelf werden geproduceerd door zusterbedrijf Lybover METAL. De complemen­tariteit van de Lybover groep vormde voor dit project weer een meerwaarde.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Lybover RECYCLING: alles voor scheiden en transporteren van materiaalstromen Lybover RECYCLING engineert, installeert en onderhoudt installaties voor het scheiden, recycleren en transporteren van diverse materiaalstromen. Sinds vele jaren levert Lybover RECYCLING hoogwaardige oplossingen voor het...