Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zeven in downflow cabine

Zeven in downflow cabine
29 nov 2017  |
Extract Technology integreert een antiseptische zeefmachine in een farmaceutische downflow cabine om de poederproductie te optimaliseren.

Extract Technology Ltd. (ETL) is een toonaangevende fabrikant van beheersingssystemen en antiseptische systemen die beheersingsoplossingen levert aan farmaceutische en chemische fabrikanten wereldwijd. ETL vertrouwt vaak op de expertise van andere partijen voor specifieke technologische vereisten. Toen een farmaciebedrijf twee downflow cabines met hoge vereisten aan de afsluiting en geïntegreerde zeefoplossingen zocht, combineerde het bedrijf zijn expertise met die van Russell Finex, wereldwijd leider in farmaceutische zeef- en filtratieapparatuur.

Zeven in downflow cabine
Hygiënische zeefmachine geïntegreerd in downflow cabine biedt zeven met hoge capaciteit voor actieve farmaceutische ingrediënten.

ETL’s downflow cabines bieden een antiseptische, beheerste omgeving voor het veilig hanteren van farmaceutische poeders. De klant heeft in dit geval gevraagd om een allesomvattende oplossing voor het lossen, overbrengen en screenen van actieve farmaceutische ingrediënten. De zeefinstallatie moest compact zijn, zodat zij gemakkelijk kon worden geïntegreerd in een gesloten omgeving. De oplossing moest bovendien snel en gemakkelijk te demonteren en te reinigen zijn. Bovendien moest de oplossing fijne farmaceutische poeders zoals foliumzuur of siliciumdioxide kunnen verwerken met hoge snelheid.

Na de overleg met Russell Finex stelde ETL twee afgesloten downflow cabines voor met geïntegreerde Russell Compact Sieve® eenheden en Vibrasonic® Deblinding System. De zeefeenheden zijn geïnstalleerd aan het einde van het proces in de downflow cabine, worden geladen met een verhoogde trechter na afgifte en weging van de farmaceutische poeders.

De Russell Compact Sieve® was de ideale oplossing voor dit type installatie. Deze vibrerende farmaceutische screeners worden gebruikt om de kwaliteit van poeders tijdens de productie te waarborgen. Nauwkeurige screening met hoge capaciteit wordt bereikt met minder dan de helft van de omvang van conventionele screeners. De apparaten zijn snel en gemakkelijk te demonteren en schoon te maken, ideaal voor de antiseptische eigenschappen van farmaceutische poederverwerkingsprocessen. De toevoeging van ultrasone zeeftechnologie voorkomt verstopping van het gaas, waardoor goed product vrij kan stromen.

Download het volledige artikel: Antiseptische poederscreener voor farmaceutische downflow cabines

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...

Gerelateerde berichten