Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Het aansluiten van weegsystemen op PLC’s

Het aansluiten van weegsystemen op PLC’s
29 nov 2016  |
TIEL - Een weegmodule is afgestemd op de behoeften van de machine en de fabrikant, waarbij het beschikt over volledig geïntegreerde elektronica.

Met een programmeerbare logische eenheid (PLC), een elektronisch apparaat dat op basis van informatie verkregen bij de ingangen de uitgangen aanstuurt, kan het nodig zijn om de functionaliteit van weegsystemen te testen, ijken en wellicht aan te passen om het ingebouwde kalibratiegewicht juist te houden.

Weegsystemen kunnen eenvoudig aangesloten worden op PROFINET IO RT en EtherNet/IP. Deze standaarden voor datacommunicatie maken gebruik van het Industrial Ethernet protocol, waar actuele en toekomstige netwerktechnologieën voor productieprocessen op gebaseerd zijn. Een koppeling tussen het weegsysteem en automatiseringssystemen, zoals een PLC, via PROFINET IO RT en EtherNet/IP maakt het mogelijk om data uit te wisselen, controles uit te voeren en oorzaken van problemen te identificeren.

Het aansluiten van weegsystemen op PLC’sWegen bij PLC-systemen

Weegschalen van METTLER TOLEDO bieden technische oplossingen voor een eenvoudige mechanische, elektrische en software integratie in PLC-systemen en industriële computers die worden gebruikt als controllers voor geautomatiseerde processen. Dit maakt eenvoudige controles op functionaliteit via LED en de webserver mogelijk door stap-voor-stap de installatie in werking te brengen. De identificatie van onderliggende oorzaken van problemen wordt zo vergemakkelijkt.

Efficiënte integratie

Sensors en actuators die voldoen aan de PROFINET IO RT en EtherNet/IP standaarden kunnen eenvoudig in PLC-systemen worden ingebouwd. Met behulp van de gratis te downloaden Engineering Note wordt u stapsgewijs begeleidt bij de integratie van een weegmodule in een PLC systeem.

Hulp bij het aansluiten

Ontdek hoe eenvoudig en efficiënt het aansluiten op PROFINET IO RT en EtherNET/IP is. Download hier de Engineering Note over een PLC connectie.

Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

METTLER TOLEDO levert weeg- en meetsystemen en weegcomponenten voor industriële processen, goederenstromen, laboratorium en handel. Weegschalen, weegterminals, weegplateaus tafel- en bokmodellen, op en in de vloer. Weegcomponenten zoals weegmodules en loadcells voor het wegend maken...

Gerelateerde berichten