Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hoe pallets verpakken: hoeseren of wikkelen? Ausloos legt uit

Hoe pallets verpakken: hoeseren of wikkelen? Ausloos legt uit
18 nov 2020  |
Wat doet u best met uw volgestapelde pallet: wikkelen of hoeseren? Veel hangt af van uw product en van wat u verwacht van de verpakking. Een vergelijking van de voordelen.

Hoeseren

Voor snelle lijnen

Hoeseermachines kan u perfect gebruiken voor zowel gemiddelde als heel hoge producties. Wanneer verpakkingslijnen heel snel gaan, wordt het gebruik van een hoeseermachine interessanter.

Perfect voor buitenopslag

Een pallet met een hoes rond is perfect egaal verpakt. Dat is een must wanneer uw pallets buiten opgeslagen worden. Bij regen loopt het water er volledig af en kan het niet blijven staan in plooien.

Gemakkelijk te bedrukken

Doordat een hoes egaler is dan gewikkelde folie, kan u een hoes bedrukken met uw logo, reclame… Iets dat u vaak ziet bij bijvoorbeeld bouwmaterialen.

Producten beter zichtbaar

Een hoes is 1 laag die overal +/- even dik is. Daardoor kan u er beter door kijken en is uw product goed zichtbaar.

Minder snel wisselen van folierol

Wanneer u werkt met een hoeseermachine, moet u de rol met hoezen minder snel wisselen dan bij een wikkelmachine.

Ook voor heel grote pakken

Grote materialen, zoals isolatiepanelen, kan u met een hoeseermachine gemakkelijker en sneller inpakken dan met een wikkelaar.

Wikkelen

Hoogste stabiliteit en transportzekerheid

Bij onstabiele ladingen kiest met vaak voor een wikkelaar. Wikkelen is een goede manier om stabiele pallets en een hoge transportzekerheid te garanderen.

Bovendien maken verschillende wikkelprogramma’s het mogelijk om uw pallets doelgericht te wikkelen. Een extra laag, verstevigingen op zwakkere punten… zorgen voor extra stabiliteit.

Water- en winddicht

Gewikkelde pallets zijn water- en stofdicht. Ze heel langdurig buiten opslaan, zouden we wel afraden. Tussen de plooien van de folie kunnen algen ontstaan.

Goedkoper

Uw pallets wikkelen is vaak goedkoper dan hoeseren. Zéker wanneer u aan lagere snelheden verpakt.

Automatisch wisselen van rollen

Een wikkelaar kan automatisch wisselen van folierollen. Maar u heeft wel meer rolwissels nodig dan bij een hoeseermachine.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten