Zoeken
Sluit dit zoekvak.

In perfecte mate

In perfecte mate
30 jan 2020  |
Om bij de energie-intensieve productie van cement het gebruik van dure primaire brandstoffen zoals steenkool en olie te verminderen, kiezen exploitanten steeds vaker voor alternatieve brandstoffen en grondstoffen.

BEUMER Group biedt op maat gemaakte systemen voor de hele materiaalstroomketen – van de aanname en het lossen van het transportvoertuig tot en met de opslag en het controleren, transporteren en doseren van de materialen. Voor een exacte dosering heeft de systeemaanbieder nu de doseerschroefweegschaal BG OptiFeed ontwikkeld, die geschikt is voor een hele reeks verschillende vervangende brandstoffen. 


Het grootste gedeelte van de vormen van alternatieve energie bestaat uit brandstoffen zoals versnipperde oude banden, plastic, papier, composieten, textiel en afvalhout. Deze materialen hebben verschillende volumegewichten of een extreme vochtigheid. Deze inhomogene stortgoederen vereisen een aanzienlijke knowhow bij de behandeling. Om deze materiaalmix te kunnen doseren, heeft BEUMER Group in samenwerking met haar klanten de BG OptiFeed ontwikkeld, een doseerschroefweegschaal uitgerust met een automatisch ijkingssysteem voor een hoge doseernauwkeurigheid. Dit maakt het uiterst nauwkeurige systeem geschikt voor het continu, gedoseerd en betrouwbaar transporteren van verschillende stortgoederen. Zelfs explosieve stoffen kunnen veilig worden getransporteerd, omdat alle componenten ook in ATEX-uitvoering beschikbaar zijn.


De doseercapaciteit is maximaal 30 ton per uur. Het systeem is ontworpen voor stortgoed-dichtheden van 0,08 tot 0,8 ton per kubieke meter, de regelverhouding bedraagt 1: 20. De maximale weegtolerantie ligt tussen 1 en 2 procent, afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden, en maakt een zeer hoge doseernauwkeurigheid mogelijk. De volledig gesloten BG OptiFeed is ook beschermd tegen stof en andere omgevingsinvloeden.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Plant Partner is een moderne organisatie die is ontstaan vanuit de toenemende vraag voor duurzame innovaties voor de industrie. Middels onze unieke combinatie van baanbrekende artificial intelligence en jarenlange ervaring selecteren wij de meest geschikte...

Gerelateerde berichten