Lage stofconcentraties onder controle

Lage stofconcentraties onder controle
OOSTERHOUT - Tegenwoordig zijn de filters die gebruikt worden in verbrandingsprocessen van hoge kwaliteit waardoor er slechts lage stofconcentraties resteren.

lage stofconcentraties metenHet monitoren van deze lage concentraties stof in een rookgas kanaal met hoge betrouwbaarheid is belangrijk voor de continuïteit van een proces.

Met de nieuwe D-R 808 van Durag is het meten van stofemissie in zware processen eenvoudig. De laserdiode zorgt voor een nauwkeurige straal in het kanaal en de detector meet met hoge gevoeligheid het voorwaarts verstrooide licht. Dit maakt een nauwkeurige analyse, van zelfs lage, stofconcentraties mogelijk.

Het verfijnde ontwerp van deze nieuwe Durag stof monitor is zeer onderhoudsvriendelijk omdat controle van de lineariteit met optische filters plaats kan vinden zonder de unit uit het kanaal te verwijderen.

Belangrijkste voordelen:

  • Brede meet range;
  • ook voor lage stofconcentraties: 0-7,5mg/m3;
  • geschikt voor temperaturen tot 500°C;
  • montage aan 1 kant van het rookkanaal;
  • geen uitlijning nodig;
  • eenvoudig in onderhoud;
  • EN 15267-3 goedgekeurd.

Benieuwd wat deze optische stofmeting voor uw proces kan betekenen? Klik hier

Inventech Benelux BV vertelt u graag meer over de toepassingen geschikt voor uw applicatie.

Neem contact met Inventech Benelux BV op voor meer informatie over uw applicatie: tel. +31-(0)162-460404 of info@inventech.eu.

Dit artikel is gepubliceerd door

Inventech helpt organisaties om de kwaliteit van hun producten significant te verbeteren en ze duurzaam, efficiënt en kostenbesparend te produceren. Met onze hoogwaardige producten, inventieve oplossingen en service gerichte aanpak zijn we een betrouwbare (kennis)partner voor onze klanten in de laboratorium- en procesindustrie. Wij helpen klanten ...

Inventech Benelux BV - BulkTech

Lees Interacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.