Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe ATEX-certificering voor Pegasus® mengers Dinnissen Process Technology

Nieuwe ATEX-certificering voor Pegasus® mengers Dinnissen Process Technology
23 apr 2020  |
Dinnissen heeft nieuwe ATEX-certificeringen ontvangen voor de batchmengers, continumengers en vacuümcoaters die het bedrijf ontwikkelt.

Dankzij deze ATEX zone 20 (inwendig) typegoedkeuringen voldoen de Pegasus® mengers van Dinnissen aan de nieuwste Europese regelgeving en aan de strenge eisen uit de markt. 

Wat zijn ATEX-certificeringen?

Bedrijven die werken in omgevingen met gas- en/of stofexplosiegevaar dienen te werken volgens protocollen en eisen die de veiligheid en gezondheid van medewerkers waarborgen.

Hiervoor zijn de Europese ATEX-richtlijnen, afgekort van atmosphere en explosible (Frans), opgesteld, die producenten wettelijk verplichten om middels ATEX-zones aan te geven waar explosieve stoffen aanwezig zijn. Deze zones moeten worden opgenomen in een explosieveiligheidsdocument. De ATEX-richtlijnen beschrijven de normen waaraan apparaten en producten aan moeten voldoen in omgevingen met explosierisico’s. 

ATEX zone 20 typegoedkeuring voor batch-, continu- en vacuümmengers

De Pegasus® mengers van Dinnissen hebben ATEX zone 20 (inwendig) typegoedkeuring. Dankzij deze nieuwe certificering kan Dinnissen producenten in de stortgoedindustrie beter van dienst zijn. De batch-, continu-, en vacuümmengers van Dinnissen kunnen zonder risico’s geïmplementeerd worden binnen bestaande productielijnen en zijn veilig in gebruik tot oppervlaktetemperaturen van 135 graden Celsius en een minimale ontstekingsenergie (MIE) van 3 millijoule (mJ).

De certificeringen zijn verkregen voor batch-, continu-, uitrijdbare en vacuümmengers met de volgende productiecapaciteiten:

  • Batchmengers van 10-9000 liter per batch
  • Uitrijdbare mengers van 60-6500 liter per batch
  • Continumengers van type 2-300C
  • Vacuümmengers van 10-3000 liter per batch

Voor meer informatie over de Pegasus® mengtechnologie en ATEX-richtlijnen van Dinnissen, neem dan contact op met de ATEX-specialist van Dinnissen via powtech@dinnissen.nl of 077 467 3555 of kijk op www.dinnissen.nl. Ook wanneer uw organisatie verdere of strengere eisen hanteert op gebied van veiligheid of hygiëne kan Dinnissen u helpen met een oplossing passend binnen uw productieproces.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze...