Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe MIX-A-LOTmenger voor bulkmateriaal

Nieuwe MIX-A-LOTmenger voor bulkmateriaal
14 apr 2021  |
Voor snelle, voorzichtige en kostenefficiënte homogenisering van extrusietoepassingen in de kunststofindustrie.

De nieuwe stortgoedmenger MIX-A-LOT van Coperion zorgt voor kostenefficiënt, snel en ook voorzichtig mengen van afzonderlijke componenten voor extrusie. We introduceren onze nieuw ontwikkelde mechanische stortgoedmenger MIX-A-LOT. Als optionele aanvulling op onze menginstallaties zorgt de unit voor een bijzonder efficiënte, snelle en behoedzame homogenisering van het toegevoerde materiaal. De goed toegankelijke en eenvoudig te reinigen MIX-A-LOT is verkrijgbaar in drie maten voor doorvoersnelheden tot 5 t / u, er is ook een ATEX-versie. Het oppervlak van de mengkamer kan elektrolytisch gepolijst worden.

De combinatie van een uitstekend mengeffect en een extreem korte mengtijd is te danken aan het geoptimaliseerde ontwerp van de mengrotor. De lage omtreksnelheden en het optimale ontwerp van de opening naar de behuizing maken een behoedzame behandeling mogelijk zonder vernietiging van deeltjes of opwarming van het product. De grote inspectiedeur aan de voorzijde van de MIX-A-LOT biedt gemakkelijke toegang tot de gehele proceskamer.

Een extra opening bij de afvoerklep vergemakkelijkt ook de inspectie en reiniging van deze sectie. De mengrotor van de nieuwe bulkmenger MIX-A-LOT zorgt voor een combinatie van uitstekende homogenisatie en de kortste mengtijd.

Uitstekende kostenefficiëntie dankzij lagere investerings- en onderhoudskosten

Tot nu toe was de standaardpraktijk veelal om elk afzonderlijk onderdeel naar de extruder te voeren via een aparte differentiële loss-in-weight feeder met een buffertrechter. Met deze techniek produceert de nieuwe MIX-A-LOT echter eerst het specifieke pelletmengsel, waardoor één enkele feeder dan voldoende is. De weegfunctie van de menger zorgt voor een nauwkeurige registratie van het gewicht van elke ingevoerde component, om een correcte dosering volgens het recept te garanderen. Omdat de MIX-A-LOT een vacuüm- en drukbestendig ontwerp heeft, is directe pneumatische toevoer mogelijk zonder dat een aparte opvangbak voor pneumatisch transport nodig is.

Dit vereenvoudigde concept maakt een verlaging van de investerings- en onderhoudskosten mogelijk in vergelijking met conventionele systemen. De reinigingsinspanning tijdens het wisselen van product is sterk verminderd en er is veel minder ruimte nodig boven de extruder.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling en bijbehorende service. Coperion is uw partner in de kunststof, chemische, aluminium, farmaceutische en voedingsindustrie....

Gerelateerde berichten