Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Peddelmenger met Hydraulisch Gestuurde Bodemkleppen

Peddelmenger met Hydraulisch Gestuurde Bodemkleppen
29 nov 2017  |
WIJK & AALBURG - Sinds 2010 bouwt en installeert Bomatech diverse peddelmengers in verschillende variaties, afmetingen en materialen.

Afgelopen maand heeft Bomatech een peddelmenger met een inhoud van 5.000 liter en hydraulisch gestuurde bodemkleppen mogen installeren bij van Gorp Biologische Diervoeders.

Voorheen werd er bij een peddelmenger gebruik gemaakt van pneumatische cilinders. Maar deze peddelmenger heeft Bomatech geleverd met hydraulisch cilinders en dit brengt aanzienlijke voordelen met zich mee! Zo wordt er met hydraulische cilinders een beter regelbare sluitkracht gerealiseerd en is er hierdoor minder kans op productlekkages. Ook het gebruik van klepborgsystemen wordt overbodig door de toepassing van hydraulische techniek.

Daarnaast is het energieverbruik van hydraulische cilinders, in tegenstelling tot een pneumatische, significant lager omdat er geen dure perslucht meer nodig is. De cilinders zorgen voor een compactere bouw en zijn uitwendig geplaatst, in geval van calamiteit wordt hierdoor uitgesloten dat er lekolie in uw product terecht komt. Metingen tijdens het mengen hebben uitgewezen dat er per 1000 kilo product maar 16 ampère energie wordt verbruikt!

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Beter regelbare sluitkracht;
  • Minder kans op lekkages;
  • Geen gebruik van borgsystemen meer nodig;
  • Geen perslucht meer nodig;
  • Laag energieverbruik.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bomatech B.V. is een specialist in het ontwerpen, tekenen en bouwen van machines, productielijnen en fabrieken voor de voedings-, diervoeder-, en recyclingindustrie.

Meer van Bomatech B.V.

Gerelateerde berichten