Zoek
Sluit dit zoekvak.

MD sluis voorkomt slijtageproblemen

MD sluis voorkomt slijtageproblemen
14 jan 2020  |
Omdat de kogellagers zijn uitgebouwd, komen ze niet in aanraking met het product, dit voorkomt slijtage en/of lagerproblemen. Dit is een van de vele voordelen van de MD sluizen van VDL Industrial Products, al jarenlang specialist op het gebied van roterende sluizen.

De MD sluizen zijn niet alleen snel maar ook eenvoudig te reinigen. De standaarduitvoering met gietijzeren huis en (roestvast)stalen rotor is geschikt voor drukverschillen tot 1 bar. De rotor kan ook worden voorzien van een speciale foodgrade, non-stick of slijtvaste coating.

De MD sluizen zijn uitermate geschikt voor het doseren en transporteren van poeder- en korrelvormige producten. De MD serie bestaat inmiddels uit de types MD150, 200, 250 en 300. Deze zeer robuust uitgevoerde sluizen combineren door hun bouwwijze een hoge vullingsgraad met een minimale productbeschadiging, waardoor een kleinere sluis volstaat. Kortom de MD sluis met flenzen conform DIN PN10, is inzetbaar als luchtslot onder stoffilters en cyclonen. Voor droge stoffen uit bijvoorbeeld silo’s is deze sluis geschikt als afvoerorgaan.

Minimale luchtlekkage en standaard voorzien van ontluchting maakt deze doseersluis een goede keuze voor uw productieproces. De EX versie mag uiteraard niet ontbreken in deze serie. De MD EX versie is vlamdoorslag- en drukstootvast tot 1,7 bar met Vulkollan bladen en 2,5 bar met stalen/roestvaststalen bladen.

Om u in de keuze van de sluis optimaal van dienst te kunnen zijn, hebben de engineers van VDL een testinstallatie ontworpen en geconstrueerd om producteigenschappen in eigen huis te kunnen testen. Zo kunnen we de sluis helemaal afstemmen op uw wensen en toepassing!

Voor meer informatie over de MD sluizen kunt u contact opnemen met (040) 292 55 80 of via sales@vdlindustrialproducts.com.

Binnenkort introduceren wij een snel demontabele sluis met slede op de markt. Houd onze website in de gaten voor meer informatie!

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

VDL Industrial Products is totaalleverancier van componenten voor afzuiginstallaties en bulkhandling. Daarnaast levert VDL Industrial Products complete systemen voor explosie- en brandbeveiliging van industriële processen. Alleen het beste is goed genoeg  voor uw organisatie. Daarom nodigen...

Gerelateerde berichten