Zoek
Sluit dit zoekvak.

Driessen Food Extrusion breidt uit met nieuwe Coperion Food Extruder

Driessen Food Extrusion breidt uit met nieuwe Coperion Food Extruder
17 jan 2022  |
Driessen Food Extrusion, Nederland, een voedselproductiebedrijf, besloot zijn productie uit te breiden met een Coperion-Food extrusielijn.

De lijn bestaat uit een ZSK 62 Mv PLUS food extruder die is uitgerust met een nauwkeurige Coperion K-Tron gravimetrische feeder met ActiFlow-technologie en twee vloeistof feeders. Driessen Food Extrusion produceert met hun dubbelschroef extrusie systemen uiteenlopende producten voor de voedingsindustrie – van krokante granen tot knapperige koekjes en van eiwitchips tot voorgekookte bloem. Eigenschappen als grootte, bereidingswijze, kleur en smaak worden afgestemd op de wensen van de klant.

Om de productie uit te breiden en te kunnen inspelen op de snel veranderende markt en klantwensen, besloot Driessen een Coperion food extruder systeem aan te schaffen. Gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring met Coperion extruders, besloot het bedrijf te gaan voor een nieuwe ultramoderne extruder lijn die veel voordelen biedt, zoals grote flexibiliteit voor productveranderingen, evenals hoge doorvoersnelheden en hoogwaardige productkwaliteit. De extrusielijn voor Driessen Food Extrusion is geschikt voor zowel TVP’s als (speciaal) paneermeel. De capaciteit van het bedrijf wordt met circa 8000 ton per jaar vergroot.

Food Extruder met hygiënisch ontwerp voor maximale flexibiliteit

De dubbelschroef extruder ZSK Mv PLUS van Coperion biedt ideale omstandigheden voor de extrusie van vele soorten voedsel. Het modulaire ontwerp van de extruder en de ongebruikelijke combinatie van vrij schroefvolume, schroefsnelheid en koppel zorgen ervoor dat de ZSK Food Extruder voor elke toepassing individueel kan worden geconfigureerd. De extruder maakt veel snelle productwisselingen mogelijk, waardoor het bedrijf de flexibiliteit krijgt die ze nodig heeft. Bovendien overtuigt de ZSK Food Extruder met een schroeftoerental tot 1.800 tpm, een specifieke koppel van 11,3 Nm/cm3 en zeer hoge doorvoersnelheden.

Een ander voordeel is het hygiënische ontwerp om te voldoen aan de steeds strengere gezondheids- en veiligheidseisen. Het procesgedeelte van de extruder is gemaakt van roestvrij staal, heeft alleen gladde oppervlakken en biedt tal van voordelen: de uitstekende toegankelijkheid vermindert de inspanning die nodig is voor het reinigen van het systeem aanzienlijk. Productveiligheid en productieveiligheid zijn beiden verbeterd. De stilstand die nodig is voor het reinigen van de machine wordt tot een minimum beperkt.

Nauwkeurige en flexibele doseer oplossingen

De ZSK Food Extruder is uitgerust met een zeer nauwkeurige Coperion K-Tron gravimetrische feeder K2-ML-T60 voor vaste stof dosering. Deze loss-in-weight dubbelschroef feeder is geschikt voor een breed scala aan ingrediënten en voor hoge doorvoersnelheden. Alle onderdelen die in contact komen met het product zijn van roestvrij staal om aan de hygiënische eisen te voldoen. De apparatuur is eenvoudig te demonteren en de feeder is eenvoudig schoon te maken.

De K2-ML-T60 feeder is uitgerust met ActiFlow™ Smart Bulk Solids Activator. Deze techniek biedt een betrouwbare methode om overbrugging en rat-holing van samenhangende bulkmaterialen in roestvrijstalen trechters te voorkomen zonder interne roering van de trechter. ActiFlow is een apparaat dat niet in contact komt met het product, bestaande uit een trilaandrijving en intelligente sturing, speciaal ontworpen om te werken met Coperion K-Tron’s gravimetrische loss-in-weight feeders. De ActiFlow activeert continu het materiaal in de hopper met een geoptimaliseerde frequentie en amplitude, zonder enige mechanische kracht op het stortgoed uit te oefenen.

De extrusielijn omvat ook twee Coperion K-Tron liquid feeders voor het nauwkeurig toevoeren van vloeistoffen in het proces. Deze feeders kunnen ook worden gebruikt voor een grote verscheidenheid aan ingrediënten en zorgen voor de vereiste flexibiliteit. Coperion K-Tron biedt een veelzijdig, modulair vloeibaar voerconcept door de combinatie van een breed scala aan verschillende pompen en tanks.

Wij zijn tevreden met onze keuze. Op basis van jarenlange positieve ervaring hebben wij wederom gekozen voor een Coperion Food Extruder. De grote flexibiliteit, het hygiënische ontwerp en de technische betrouwbaarheid hebben ons ervan overtuigd een breed scala aan bestaande en nieuwe producten met een hoogwaardige productkwaliteit voor onze klanten te kunnen produceren en snel te kunnen reageren op nieuwe marktveranderingen”, aldus Peter-Alexander Driessen, CEO bij Driessen Food Extrusion.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling en bijbehorende service. Coperion is uw partner in de kunststof, chemische, aluminium, farmaceutische en voedingsindustrie....

Gerelateerde berichten