Search
Close this search box.

Nieuwe sturing technologie verhoogt proces efficiëntie

Nieuwe sturing technologie verhoogt proces efficiëntie
19 mei 2021  |
De nieuwe KCMIII biedt een verscheidenheid aan gebruiksvriendelijke functies enverbeterde doseer nauwkeurigheid.

Coperion K-Tron introduceert de nieuwste generatie van de gevestigde KCM feeder sturing. De KCM-III heeft meerdere nieuwe features, waaronder een groter 5-inch LCD scherm met verbeterde interface, context-gevoelige hulp functie, RVS omkasting, ingebouwde Ethernet verbinding en optionele Wi-Fi. Via Ethernet verbinding(bedraad of draadloos) kan de KCM-III geraadpleegd worden met behulp van een eenvoudige feeder web page interface, waarin alle features bereikbaar zijn. Bovendien is deKCM-III gebruiksklaar voor Internet 4.0 functies zoals voorspellend onderhoud, elektronische service opties, systeem prestaties, machine optimalisatie en nog veel meer.

De KCM-III controller bevat de motor aandrijving, controle module en de aanvullende componenten die nodig zijn om de feeder te besturen. Deze sturing wordt voor bekabeld &getest in de fabriek en dan, in de meeste gevallen, op de feeder gemonteerd. Alle motorinstellingen, diagnostiek en functies van de operator interface zijn geïntegreerd in deKCM-III gebruiker interface. Iedere KCM-III bevat een compleet softwarepakket om een breed scala aan toepassingen te ondersteunen, van loss-in-weight feeders tot weeg bandfeeders tot Smart Flow Meters. De KCM-III stuurkast is geclassificeerd voor ATEX 3D-omgevingen en NEC Klasse II Divisie 2 gevaarlijke zones.

De KCM-III beschikt over een nieuwe, krachtige CPU met uitgebreid geheugen voor meeropslag van log bestanden, traceer gegevens en proces data. Zeven dagen traceerbaarheid zijn standaard inbegrepen en een uitgebreide traceerbaarheid is beschikbaar als onderdeel van een optionele software bundel. Verbeterde besturingsalgoritmen zorgen voor snellere communicatie met de feeder aandrijving, het weeg systeem en de hulpapparatuur wat resulteert in een nauwkeurigere besturing van het systeem. In combinatie met onze nieuwste generatie SFT (Smart Force Transducer) weeg cellen (gelanceerd in 2019) biedt deKCM-III een aanzienlijk hogere weeg resolutie; 8.000.000:1 in 20ms. Samen resulteert dit ineen betere doseer nauwkeurigheid op korte termijn omdat de controller snel reageert op veranderingen in het systeem. Naast het ingebouwde flashgeheugen slaat de KCM-III alle sleutelbestanden op een micro-SD geheugenkaart op. De gegevensbestanden zijn leesbaar op PC, waardoor het downloaden of updaten van bestanden eenvoudig is. Bestanden zijn toegankelijk via internet, Wi-Fi, FTP, USB-flash drives of offline via de micro-SD kaart.

Uitgebreide Connectiviteit voor meer Besturingsopties

KCM-III contollers uitgerust met de optionele Wi-Fi Gateway creëren hun eigen lokaal netwerk. Met dit Wi-Fi toegangspunt heeft een operator, met de juiste login gegevens, toegang tot alle, of alle aangesloten, KCM-III controllers met behulp van een telefoon, tablet, laptop of ander mobiel apparaat om de feeder van op afstand te bedienen, de status te controleren of toegang te krijgen tot bestanden. De KCM-III maakt gebruik van meervoudige beveiligingsmethoden om ervoor te zorgen dat er geen ongewenst toegang is via Ethernet ofWi-Fi. Daarnaast zijn er USB-poorten voor eenvoudige verbindingen met flash drives of laptops om bestanden te transfereren, diagnostiek uit te voeren of software bij te werken.Connectiviteit met PLC- en DCS-systemen van klanten wordt meegeleverd via een KCM-III host poort communicatie module die beschikbaar is in de veelgebruikte Profinet- enEthernet / IP protocollen en ook vele andere.

De KCM-III ondersteunt momenteel meer als 12 talen, waaronder ook grafische talen zoalsJapans, Chinees en Koreaans. Het toetsenbord heeft moderne gebruiksvriendelijke entaalonafhankelijke pictogrammen.

De nieuwe verbeterde KCM-III controller, in combinatie met de nieuwe generatie SFT-weegcellen resulteert in de snelste, meest nauwkeurige en betrouwbare doseer prestaties inde geschiedenis van Coperion K-Tron. Franz Neuner, Director of Product Management –Equipment & Systems Division bij Coperion, is enthousiast over dit nieuwe product: “Met onze nieuwste generatie controllers hebben we de basis gelegd voor de digitale toekomstvan onze Coperion K-Tron feeders. De verbeterde grafische gebruikersinterface en geheel nieuwe programmering maken de KCM-III gebruiksvriendelijker en de uitgebreide verbindingsopties geven de gebruiker meer mogelijkheden voor het besturen van hun proces. Met deze nieuwe technologie kunnen we uitbreiden naar toekomstige gebiedenzoals kunstmatige intelligentie en preventief onderhoud, waardoor fabrikanten hun processen efficiënter kunnen maken.”

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling en bijbehorende service. Coperion is uw partner in de kunststof, chemische, aluminium, farmaceutische en voedingsindustrie....