Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ausloos installeert automatische palletwikkelaar bij Belcofeed voor strakkere pallets

Ausloos installeert automatische palletwikkelaar bij Belcofeed voor strakkere pallets
28 okt 2022  |
Één machine die verschillende types van pallets, met diverse ladingen, voorziet van een wikkelfolie? Dat is precies wat Ausloos’ TOSA 125L automatische palletwikkelaar doet bij Belcofeed.

Belcofeed is een producent en verwerker van voederconcentraten, voormengsels en eiwitrijke grondstoffen. Het schakelde Ausloos in om het wikkelproces van hun pallets uit te bouwen. Voorheen werden hun pallets nog niet gewikkeld maar zo in containers geplaatst en vervoerd. Dat wilden ze nu professionaliseren door hun pallets te voorzien van een wikkelfolie.

Automatische palletwikkelaar voor diverse pallets én zakken

Ausloos installeert automatische palletwikkelaar bij Belcofeed voor strakkere pallets

Een van de grote uitdagingen bij Belcofeed is het groot arsenaal aan pallet- en zakformaten dat zij gebruiken. Om die reden hadden zij nood aan een wikkelaar die élk type pallet kon omwikkelen en die gemakkelijk af te stellen was op specifieke palletformaten.

Ausloos installeerde daarom een TOSA 125L-palletwikkelaar met automatische foliewisselaar. Deze automatische palletwikkelaar heeft een grotere ringdiameter waardoor grotere palletformaten geen probleem vormen. Afhankelijk van het aantal wikkelingen dat Belcofeed verkiest rond hun pallets, haalt de wikkelaar volgende snelheden:

  • 72 pallets per uur bij 18 wikkelingen
  • 63 pallets per uur bij 23 wikkelingen

De operator van de machine kan dit gemakkelijk instellen en aanpassen naargelang het type lading en type pallet.

Vlot aansluiten op bestaande lijn

Omdat deze automatische palletwikkelaar onderdeel zou uitmaken van een al bestaande verpakkingslijn, liet Ausloos de machines netjes aansluiten op de lijn. Ze werkten hiervoor samen met enkele andere partijen om de volledige lijn te optimaliseren en zo tot een vlot verpakkingsproces te komen.

Meer in Verpakking

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten