Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dinnissen presenteert nieuwe kantelbare Dima® Zakkenleger

Dinnissen presenteert nieuwe kantelbare Dima® Zakkenleger
13 aug 2021  |
Zakken legen was nog nooit zo eenvoudig. Dankzij de kantelbare romp kan deze nieuwe Dima® Zakkenleger met gemak door één enkele operator bediend worden. De kantelbare Dima® maakt het zakkenleegproces hygiënischer, ergonomischer, veiliger én productiever.

Ontworpen vanuit ergonomische behoeften van de operator

De kantelbare Dima® Zakkenleger is een volautomatisch systeem dat zakken zonder tussenkomst van een operator leegt en afvoert. Eerdere modellen Dima® Zakkenlegers kenmerkten zich al door een robuust design, bestand tegen zware, langdurige en intensieve belasting. De nieuwe Dima® bevat daarnaast een kantelsysteem, waardoor de operator eenvoudig en snel toegang kan krijgen tot plaatsen die normaal gesproken moeilijk te bereiken zijn. Het nieuwe zakkenleegsysteem van Dinnissen is zó ontworpen dat de operator het systeem eenvoudig en veilig alleen kan bedienen.

Hogere productinname dankzij snelle reiniging en ergonomisch ontwerp

De capaciteit van de machine gaat omhoog doordat er minder tijd nodig is voor het reinigen, inspecteren en vervangen van onderdelen. Daarnaast is de kantelbare Dima® Zakkenleger ontworpen met het oog op de operator. De machine is zo ergonomisch mogelijk opgezet. Door eenvoudigweg aan een handwiel te draaien, kan de operator de Dima® Zakkenleger zelf kantelen, openen en bedienen. Het productinnameproces kost hierdoor minder tijd, minder mankracht en minder energie.

Dankzij kantelbare romp hygiënischer en veiliger

De kantelbare romp zorgt ervoor dat operators heel snel en eenvoudig toegang krijgen tot moeilijk te bereiken plaatsen in de zakkenleger. Dit is bijzonder behulpzaam wanneer het belangrijk is om aan de zwaarste internationale hygiëne-eisen te voldoen. Daarnaast is deze manier van werken met de zakkenleger perfect veilig, zowel voor de operator als voor het milieu. De luchtventilatie zorgt ervoor dat er geen stof kan ontsnappen. 

Doorontwikkeling van bewezen Dima® zakkenleegconcept

Met de Dima® Zakkenleger als solide basis, heeft Dinnissen gekeken hoe het nog beter kon. Door te innoveren vanuit het standpunt van de gebruiker en bewezen technieken te gebruiken, is de kantelbare Dima® Zakkenleger tot stand gekomen. Geschikt voor het snel, stofvrij en eenvoudig legen van zakken en te bedienen door één enkele operator.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze...