Zoek
Sluit dit zoekvak.

Metaaldetectie bij verpakkingslijn en andere tools om verpakte producten te controleren

Metaaldetectie bij verpakkingslijn en andere tools om verpakte producten te controleren
19 jan 2022  |
Hoe controleert u de kwaliteit van uw verpakte producten? Of garandeert u de voedselveiligheid? Van staalnames tot metaaldetectie: uw verpakkingslijn helpt fouten en contaminatie vermijden in zowel uw productie- als verpakkingsproces.

Er zijn verschillende manieren om uw verpakkingslijn uit te rusten met apparatuur die uw te verpakken producten controleren:

Metaaldetectie

Producten worden vaak al gecontroleerd op metaal vooraleer ze effectief verpakt worden. Maar er kan altijd contaminatie door de mazen van het net glippen of pas optreden in het verdere productieproces.

Daarom kunnen we een metaaldetector toevoegen aan uw verpakkingslijn, die uw product ofwel controleert net vooraleer het in de zak terechtkomt, of die de gesloten zakken detecteert. Stelt de detector contaminatie vast? Dan wordt het product of de zak uit het circuit gehaald.

X-ray

Wanneer uw controle een stap verder moet gaan, kan u een X-ray laten installeren. Die detecteert niet alleen metaalvervuiling maar ook vreemde voorwerpen zoals hout- of plastic stukjes of afgebroken onderdelen van uw productielijn.

Bevatten uw verpakkingen zelf metaal, zoals aluminium zakken, dan heeft u niets aan een metaaldetector maar is een X-ray een alternatief.

Staalname

U kan zowel bij manuele als automatische verpakkingslijnen gemakkelijk stalen nemen van uw producten. Bij een automatische staalname stelt u zelf in om de hoeveel kg een bepaalde hoeveelheid product apart wordt gehouden voor een staalname ter controle. Die stalen kan u bijhouden als bewijs van de productkwaliteit.

Controleweger

Een batchweger zorgt dat de juiste hoeveelheid van uw product wordt afgezakt, maar die weging kan in uitzondelijke gevallen afwijking vertonen. Kleverige producten kunnen blijven plakken vooraleer ze in de zak terechtkomen, er kan brugvorming ontstaan, of de weger is niet goed afgesteld.

Een controleweger checkt of de verpakte zak het juiste gewicht heeft. Is dat niet zo, dan kan de robotpalletiser de zak met afwijking apart leggen of kan een zakuitstoot plaatsvinden. In bepaalde gevallen geeft de controleweger feedback naar het weegproces.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten