Zoek
Sluit dit zoekvak.

HETHON - Specialist in moeilijk te doseren materiaal

28 apr 2020  |
HETHON staat op 2 benen. De ene betreft advies en sales op het gebied van bulkmaterialen, de andere uit advies en verkoop van gerenommeerde kwaliteitsmerken die wij exclusief vertegenwoordigen.

Wij leveren alleen hoogwaardige merken voor een goede prijs.

Dit kan een totaalproject zijn, bijvoorbeeld in ATEX, maar ook een enkele pomp, roterende koppeling of doseermachine: elke klant is welkom, groot of klein. Als er een bijzonder veeleisend doseringsprobleem is, helpen we onze klanten graag als het moeilijk wordt.

De droge stoffen waarmee je werkt, hebben soms geen natuurlijke flow. Het nauwkeurig doseren van deze stoffen is daarom vaak een uitdaging.

Bij conventionele machines worden schroeven en roerarmen toegepast om de droge stoffen te doseren. De stof is in beweging, maar er bestaat een risico op beschadiging, segregatie, ratholing, bridgingen verdichting van uw droge poeders.

Hierdoor is de dosering niet nauwkeurig, gaat er materiaal verloren en loopt de continuïteit van uw productieproces gevaar. Daarnaast hebben de vele bewegende componenten en contactdelen extra onderhoud nodig waardoor er relatief veel risico op beschadiging is.

HETHON doseermachines zijn uitgerust met een Flexible Wall Hopper: een hopper met een flexibele buitenkant van duurzaam polyurethaan. Door extern, mechanisch en gelijkmatig de wandtrechterwanden te masseren, door middel van peddels, blijven de droge stoffen continu in beweging.

Zo wordt het materiaal soepel naar de doseerschroef getransporteerd. Doordat de mechanische peddels niet in de wandtrechter zitten, in tegenstelling tot de roerarmen en schroeven, wordt het droge materiaal niet beschadigd en wordt ratholing of bridging voorkomen. Daarom worden zelfs slecht stromende en verdichtende grondstoffen gemakkelijk en nauwkeurig gedoseerd.

Het is ook mogelijk om de schroef en de peddels sneller of langzamer te laten bewegen, onafhankelijk. Op deze manier kan men spelen met de juiste instellingen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Dé specialist in moeilijk te doseren stoffen. Hethon is wereldwijd specialist in poeder- en vloeistofdosering met name voor moeilijk te doseren stoffen. Wij onderscheiden ons doordat we meedenken met de klant om tot een goede...

Gerelateerde berichten