Zoek
Sluit dit zoekvak.

Roterende easy clean magneet type Rotagrid verder ontwikkeld

Roterende easy clean magneet type Rotagrid verder ontwikkeld
18 mrt 2019  |
Adbulco Trading heeft een roterende easy clean magneet type Rotagrid verder ontwikkeld, waarmee zeer fijne ijzer en ferritische roestvaststalen deeltjes van b.v. AISI 304 en 316 worden verwijderd uit grote stromen producten in de zuivel-, suiker- en lactose industrie.

Roterende easy clean magneet type Rotagrid verder ontwikkeldIn de voedingsmiddelenindustrie is dringend behoefte aan een roterende magneet voor het verwijderen van deze deeltjes uit vettige poeders en semi droge poeder. De roterende magneet voorkomt het vastlopen, bruggen of het ophopen van het product. De door het product roterende magneetstaven garanderen een hoog separatieniveau.

Voor grote productstromen door de Rotagrid worden de ideale Easy-Clean rotoren voor het handmatig reinigen te groot en te zwaar. In samenwerking met een fabrikant van melkpoeder is tot een zeer praktische oplossing gekomen in de bestaande productielijn. De gekozen DUO oplossing voldoet aan de gestelde verwachtingen, snelle reiniging van het magneetrooster en makkelijk hanteerbaar voor het onderhoudspersoneel.

Roterende easy clean magneet type Rotagrid verder ontwikkeldMet de Auto-Rota Shuttle heeft Eclipse Magnetics een volledig automatisch reinigingssysteem welke ook tijdens de productierun een reiniging van de magneten kan doorvoeren. De magneetkernen worden pneumatisch met de verontreinigingen naar de reinigingskamer gebracht waar de verontreinigingen gescheiden worden en afgevoerd. De magneet kernen keren dan weer terug in de reinigingsstand.

Deze methode is veel gekopieerd maar nooit geëvenaard.

Dubbele Rota GridDe door Eclipse Magnetics gebouwde magnetische separatiesystemen kunnen voldoen aan verschillende richtlijnen zoals farmaceutische specificaties, EHEDG-richtlijnen en ATEX normen.

Eclipse Magnetics wordt vanaf 2000 door Adbulco Trading BV vertegenwoordigd.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Adbulco is een specialist in mogelijkheden en oplossingen voor de stortgoedindustrie. Meer dan 40 jaar ervaring met gassen, vloeistoffen, poeders, granulaten, mineralen en andere droge stortgoederen staat garant voor inventieve en bewezen oplossingen. Adbulco biedt...

Gerelateerde berichten