Search
Close this search box.

Circulaire Separator voor het Scheiden van Zoetstoffen

Circulaire Separator voor het Scheiden van Zoetstoffen
16 feb 2018  |
MECHELEN - Zoetstoffen vormen een integraal onderdeel van de wereldwijde productie van voedingsmiddelen en dranken. Zoetstoffen kunnen worden vervaardigd uit meerdere natuurlijke producten, meestal fruit, honing of maïs, en worden toegevoegd aan bewerkte voedingsmiddelen.

Dergelijke levensmiddelenadditieven worden gereguleerd door voedselveiligheidsvoorschriften zodat de kwaliteit van bewerkte voedingsmiddelen wordt gewaarborgd. De kwaliteit en consistentie van levensmiddelenadditieven is belangrijk om ervoor te zorgen dat elke batch kan worden vertrouwd en voldoet aan strenge regels voor gewichten en maatregelen. Hoe hoger de kwaliteit en consistentie van een zoetstof, hoe groter de waarde.

Circulaire Separator voor het Scheiden van ZoetstoffenIn deze demonstratievideo wordt een glucosestrooppoeder met een hoog gehalte aan fructose gescreend met behulp van de Finex Separator™. Deze industriële vibrerende zeef biedt de perfecte oplossing voor het scheiden van zoetstofpoeders. Twee producten worden in één continue bewerking gescheiden en vervolgens verpakt voor gebruik in verschillende voedsel- en dranktoepassingen, afhankelijk van de gewenste snede. Dit type sorteerscheiding voor voedselingrediënten kan ook worden gebruikt voor het verwijderen van overmaatse contaminatie, ontwatering van nat materiaal en het ontdoen van stof.

De Finex Separator™ biedt tot maximaal vijf nauwkeurige productfracties en een aanzienlijk hogere doorvoersnelheid dan conventionele ronde separators. Deze trilzeef is gebruiksvriendelijk, met gepatenteerde rubberen ophanging die zorgt voor een lager geluidsniveau en hygiënisch plaatwerk dat voldoet aan de sanitaire behoeften van de voedsel- en drankenindustrie. De apparaten kunnen volledig worden afgesloten om de machineoperators te beschermen tegen mogelijk schadelijk stoffen en dampen, en het product tegen contaminatie vanuit de omgeving.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...

Gerelateerde berichten