Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zaden verpakken: Ausloos legt uit

Zaden verpakken: Ausloos legt uit
4 jun 2021  |
Zaden verpakken vraagt om een machine die snel, erg nauwkeurig en hygiënisch is. Waarop u zeker moet letten wanneer u op zoek gaat naar de juiste verpakkingsoplossing? Ontdek hier de belangrijkste aandachtspunten.

Er zijn algemeen genomen twee manieren om zaden te verpakken:

  1. In bulkverpakkingen: dit zijn vaak vele duizenden tot zelfs miljoenen zaden in één verpakking. Bulkzaden zijn vooral een B2B-product.
  2. In kleine verpakkingen van bijvoorbeeld 100 gram: zo’n verpakkingen zijn vooral in gebruik in de B2C-sector.

Enkele aandachtspunten om zaden goed te verpakken:

De juiste zak

De juiste zak zorgt dat uw zaden goed en wel op hun bestemming geraken. Zaden worden meestal verpakt in papieren zakken die geseald of genaaid worden.

Indien uw zaden luchtdicht moeten worden verpakt, dient u de zakken te sealen. Bescherm uw zaden tegen de buitenwereld met een extra coating of PE-inliner in de papieren zakken. Dat gaat vochtigheid tegen en houdt insecten buiten.

Reinigbaarheid van de zak

Niemand wil pompoenzaden tussen zijn spinaziezaden. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een verpakkingsmachine die goed reinigbaar en inspecteerbaar is. Wij zorgen dat er geen naden of dode hoeken zijn in uw machine. Daarin zouden zaden kunnen achterblijven.

Nauwkeurig meten en doseren

Wanneer u duizend zaden wil verpakken, maar uw weger zit er telkens 200 gram naast, dan kan dat een aanzienlijk verschil maken op het einde van de rit.

Gebruik daarom nauwkeurige weegapparatuur en een doseermethode die bijna tot op het zaadje correct kan doseren.

Voorzien van een label

Passeren er veel soorten zaden in uw bedrijf? Voorzie uw afgevulde zakken dan van een label. Dat maakt de traceability binnen uw bedrijf gemakkelijker.

Zakken worden vaak automatisch gelabeld wanneer ze afgevuld worden. Het is ook mogelijk om labels rechtstreeks op de zak te printen, met behulp van een thermotransferprinter.

Een goed stapelsysteem

Zaden verpakken gebeurt vaak in verschillende hoeveelheden. Wanneer u al die verschillende zakken wil kunnen stapelen, heeft u nood aan een stapelaar die moeiteloos schakelt tussen verschillende zakvullingen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten