Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beko Technologies introduceert nieuwe filtergeneratie

Beko Technologies introduceert nieuwe filtergeneratie
11 okt 2017  |
NEUSS - Beko Technologies GmbH, specialist voor de zuivering van perslucht en drukgas, brengt met CLEARPOINT 3eco een nieuwe generatie persluchtfilters op de markt.

De nieuwe filters bereiken een tot wel 10 maal hogere capaciteit om olie-aerosolen te scheiden bij een – in vergelijking met het voorgangermodel CLEARPOINT 3E – met tot wel 50 procent gereduceerd drukverschil in nat verzadigde toestand. Op grond van de duidelijk verhoogde energie-efficiëntie dragen de nieuwe CLEARPOINT filters het eco label.

Hoger vermogen door nieuwe productietechnologie

Het nieuwe persluchtfilter CLEARPOINT 3eco bereikt een duidelijk hoger scheidingsvermogen dan zijn voorganger.
Het nieuwe persluchtfilter CLEARPOINT 3eco bereikt een duidelijk hoger scheidingsvermogen dan zijn voorganger.

Beko Technologies kiest met de nieuwe filtergeneratie voor een combinatie van nieuwe materiaal- en productietechnologie in het beproefde, tegen corrosie beschermde huis met geoptimaliseerde stroming. Het nieuwe productieprocedé biedt door middel van soft pleat technologie een combinatie van veel filteroppervlak en een hoge diepte van het filterbed. Daarbij zorgt een open kunststof steunvlies (mesh) aan de buitenkant van het filterelement voor de nodige stabiliteit van de filterlagen, zonder het filteroppervlak te reduceren.

Met deze technologie bereiken wij nu met drie in plaats van de tot nu toe gebruikelijke vijf filtergraden een duidelijk beter filtratievermogen. „Zodoende bereiken wij het hoogste scheidingsvermogen bij het laagste drukverschil, en bieden daarmee de efficiëntste filters die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn“, zegt Jörg Rambow, Senior Projektmanager bij Beko Technologies.

Besparingen in de totale Life Cycle

Dankzij de verbeterde filtereigenschappen besparen gebruikers bedrijfskosten in de hele Life Cycle van hun installatie: „Enerzijds verbruikt de compressor dankzij filters met geoptimaliseerde stroming en het gereduceerde drukverschil van de filters minder energie, anderzijds worden de volgende apparaten dankzij de hogere persluchtkwaliteit nog betrouwbaarder beschermd en hebben daardoor een hogere levensverwachting“, aldus Jörg Rambow.

Flexibele filters verhogen proceszekerheid

Met de nieuwe filterelementen gebeurt de filtratie van de perslucht ook bij schommelende volumestromen tussen 30 en 130 procent ten opzichte van de nominale waarde betrouwbaar. Dankzij het nieuwe filtermateriaal is de CLEARPOINT 3eco bovendien temperatuurbestendiger. De CLEARPOINT 3eco filters werden door het onafhankelijke instituut IUTA gevalideerd volgens ISO 12500.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Al meer dan drie decennia staan wij voor hoge prestaties en wereldwijd beproefde perslucht- en drukgastechniek. Voor producten, systemen en oplossingen die zorgen voor de vereiste kwaliteit in de productieprocessen van onze klanten en die...

Gerelateerde berichten