Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Case van Ausloos: granen verpakken en palletiseren

Case van Ausloos: granen verpakken en palletiseren
18 feb 2020  |
BD Graan, een biologisch akkerbouwbedrijf, besloot twee jaar geleden om fors uit te breiden. Ze maakten van de gelegenheid gebruik om hun processen te optimaliseren en een nieuwe verpakkingslijn te installeren.

Het doel? Hun granen vele malen efficiënter verpakken en palletiseren. Ausloos Verpakkingstechniek kwam met een oplossing op maat.

BD Graan is een Nederlands akkerbouwbedrijf dat biologische granen zoals boekweit, gerst, haver … teelt. Ze verwerken de granen tot consumptieklare producten (meel, vlokken …) en verpakken ze voor groothandelaars, molenaars en bakkers in binnen- en buitenland.

De vraag

Een jaar geleden verdubbelde het familiebedrijf zijn capaciteit en bouwde een nieuwe fabriek met een nieuwe schonings- en verpakkingslijn. Voor die laatste klopten ze bij Ausloos aan. Ze wilden graag een flexibele verpakkingslijn om hun verschillende producten automatisch te wegen, verpakken, controleren op metaal en palletiseren.

De uitdaging in dit verhaal was ongetwijfeld de verschillende soorten materialen die verpakt moesten worden in verschillende gewichten en formaten, en het feit dat de lijn gemakkelijk moest kunnen wisselen tussen producten. En aangezien het hier over voedingsstoffen gaat, is het ook belangrijk dat we contaminatie of vermenging van de producten maximaal vermijden.

Staat u voor dezelfde uitdagingen? Ausloos helpt u graag verder met een oplossing op maat!

Het voorstel van Ausloos

Ausloos stelde een verpakkingslijn voor met hierboven een speciaal kipchassis. In dat chassis worden de te verpakken granen geplaatst. Zo gaan ze vervuiling tegen vooraleer het product in de installatie wordt gebracht. Om te garanderen dat er absoluut geen kleine restjes metaal in de zakken belanden, plaatste Ausloos een extra metaaldetector op de installatie. Wanneer de detector metaal detecteert, gaat een alarm af en wordt de vervuilde zak verwijderd.

BD Graan deed voordien zelf nog veel handmatige handelingen in het verpakkingsproces. Omdat ze graag efficiënter en sneller wilden werken, installeerde Ausloos een volautomatische lijn. Die lijn wisselt vlot en volautomatisch tussen de verschillende grondstoffen én verschillende verpakkingsgroottes. Elk product wordt verpakt in papieren openmondzakken, maar de formaten variëren van 10 tot 25 kg. Van afzakken tot palletiseren: alles gebeurt nu zonder menselijke tussenkomst.

Ondertussen draait de verpakkingslijn op volle toeren en tot volle tevredenheid van BD Graan. Met minder handelingen en extra veiligheidssystemen bereiken zij het resultaat waarop zij hoopten.

Uw producten automatisch verpakken en palletiseren?

Bent u ook op zoek naar een oplossing om uw producten automatisch te verpakken en palletiseren? Ausloos stelt u graag een oplossing op maat voor. U ontvangt persoonlijk advies via hun simulatietool!

Machines gebruikt in deze verpakkingslijn

  • Automatische afzakinstallatie voor openmondzakken: Technipes Futura
  • Metaaldetector van Mesutronic
  • Volautomatische stapelaar: Winner 500 Robotpalletiser

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten