Zoeken
Sluit dit zoekvak.

M.I.P. Plaatst twee tanks voor een marktleider in de schoonheidssector

17 jan 2018  |
RIJKEVORSEL - Voor een Franse producent die in de schoonheidssector marktleider is, heeft M.I.P. een nieuwe tank voor de opslag van primaire producten geleverd. Het bijzondere aan dit project is dat het om een dubbele tank gaat. Om plaats te winnen op de bedrijfssite van de klant, heeft de klant ervoor gekozen om twee tanks van 30m³ op elkaar te plaatsen.

M.I.P. is gespecialiseerd in het produceren van GVK opslagsystemen. GVK biedt talloze voordelen ten opzichte van andere materialen. Hieronder zijn een aantal daarvan opgelijst:

GVK is corrosiebestendig

GVK roest of corrodeert niet zoals staal en andere metalen. Het is ondoordringbaar voor water, dampen en gassen en is bestand tegen de meeste chemicaliën. Waar nodig zijn verschillende soorten liners beschikbaar waardoor de GVK tank bestand is tegen het volledige scala van agressieve chemicaliën.

GVK heeft een licht gewicht

GVK is ongeveer 60-75 % lichter dan staal, maar het is vele malen sterker. De glas-harsverhouding levert een licht materiaal op dat een extreem hoge stijfheid en trekkracht heeft en hoge stortgewichten aan kan. Het lichtere gewicht vermindert bovendien de transport- en installatiekosten aanzienlijk. We maken de tank of silo volledig in onze fabriek, waardoor de installatietijd zeer kort kan blijven.

GVK behoeft bijna geen onderhoud

Omdat GVK niet roest, hebben tanks of silo’s in GVK bijna geen onderhoud nodig, afgezien van conventionele reiniging. Door de UV-bestendige coating hebben de tanks en silo’s ook geen periodieke verfbeurt nodig en zijn ze goed bestand tegen de weersinvloeden.

GVK is impactbestendig

In tegenstelling tot staal keert GVK, dankzij de geavanceerde elastische eigenschappen, terug naar zijn oorspronkelijke vorm na impact. Tests hebben aangetoond dat GVK bestand is tegen een grotere, botte, impact zonder blijvende vervorming.

GVK-opslagsystemen vragen geen hoge installatiekosten

GVK is licht waardoor een eenvoudige vrachtwagenkraan meestal volstaat voor het lossen en plaatsen. Zo kan aanzienlijk op de transport- en installatiekosten bespaard worden. GVK vereist bovendien geen gespecialiseerde snij- of lasapparatuur en kan meestal worden geïnstalleerd met eenvoudig handgereedschap. De installatietijd is kort, omdat alles al in de fabriek is voorgeïnstalleerd.

GVK is antistatisch en niet-vonkend

GVK elimineert statische elektriciteit en is niet-vonkend en is daarom erg geschikt in gevoelige omgevingen. Statische dissipatie is zeer belangrijk in industriële settings. GVK is bovendien de ideale keuze in explosiegevoelige omgevingen, aangezien het niet zal vonken als er per ongeluk gereedschap op valt, een reëel gevaar bij metaal.

GVK is ongevoelig voor condens

Door de hoge thermische isolatiewaarde zijn GVK silo’s minder gevoelig voor condensvorming aan binnen- of buitenwand. Dit zorgt ervoor dat levensmiddelen en voer niet gaan rotten en dat bouwstoffen zoals cement niet verharden en klonteren in de silo. Zo wordt de productkwaliteit gewaarborgd en een perfecte productuitstroom gegarandeerd.

Waar vocht en condens het product aantast, hebben we aanvullende oplossingen om vochtvorming te voorkomen.

GVK heeft uitstekende temperatuurprestaties

GVK is bestand tegen continue temperaturen van 60-65 °C en dat terwijl de volledige structurele integriteit van de tank of silo gehandhaafd blijft.

GVK heeft een vrije vormgeving

GVK opslagsystemen, schouwen en leidingen worden op mallen geproduceerd en kunnen dus vervaardigd worden naar elke vorm of ontwerp. Daarnaast kan GVK handmatig in elke vorm worden geboetseerd en ook gedurende de levensduur aangepast. Nieuwe toepassingen voor GVK worden dagelijks ontwikkeld!

Voor meer informatie over onze GVK opslagsystemen, bezoek onze website: http://www.mip-nv.com/ of bel ons op +32/33.11.68.66.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

M.I.P. uit Rijkevorsel is een fabrikant en leverancier van silo’s en opslagtanks in polyester, actief in heel Europa. Het hypermoderne familiebedrijf is een pionier in het gebruik van polyester en heeft al een kwarteeuw ervaring...

Gerelateerde berichten