Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doorvoer optimaliseren van vibrerende separatoren

Doorvoer optimaliseren van vibrerende separatoren
8 mrt 2017  |
Er is een breed scala aan industriële zeven op de markt, de meest voorkomende zijn ronde zeefmachines zoals door Russell Finex aangeboden.

De prestaties van een vibrerende zeef variëren naargelang de toepassing waarin ze gebruikt worden en het komt vaak voor dat zeefmachines niet hun optimale efficiëntie halen. Daarom is het belangrijk is om te weten, waar je naar moet kijken, wanneer u het meeste uit uw machine probeert te halen.

  1. Zorg ervoor dat er een continue toevoer van product is naar uw vibrerende separator. Als u een ongelijke stroom van materiaal naar uw zeef heeft, zal de zeefcapaciteit daaronder lijden.
  2. Zorg indien mogelijk ervoor dat het te zeven product het volledige zeefoppervlak bestrijkt – op elk zeefoppervlak dat vrij is, wordt namelijk niet gezeefd. U kan dit bereiken door het aanpassen van de onbalansgewichten van uw zeefmachine om een betere bestrijking van het zeefoppervlak te verkrijgen
  3. Zorg ervoor dat de spanning van uw zeefgaas juist is. Zeefgaas met een lage spanning zal de capaciteit doen verminderen, product ophouden en meer geneigd zijn tot verstoppen. Zeefgaas met de juiste spanning en een goede hechting van het zeefgaas door middel van hoogkwalitatieve hechtmiddelen zal de spanning veel langer houden dan zeefgaas dat vastgemaakt wordt met een klem.
  4. Zorg ervoor dat de draden van uw zeefgaas van goede kwaliteit is. De methode en de kwaliteit van de productie van het zeefgaas heeft een impact op de nauwkeurigheid van de zeefgaasopeningen en capaciteit.
  5. Mechanische zeefgaasreinigingssystemen met ballen of klopringen kunnen onder het gaas worden geïnstalleerd om de openingen van het zeefgaas vrij van verstopping te houden. Echter verslijten deze systemen en kunnen ze de levensduur van uw zeefgaas verkorten.
  6. Het gepatenteerde Russell Vibrasonic®Deblinding System maakt gebruik van ultrasone frequenties om de zeefgaasopeningen vrij te houden, zonder de problemen die mechanische systemen met zich kunnen meebrengen als gevolg van slijtage.

Contacteer ons voor meer informatie over vibrerende zeven

Voor meer artikelen over Scheidingstechnieken, bezoek hier onze Filtratie & Scheiden Tech Zone >

Zoek hier naar leveranciers van Zeven en Scheiders en in onze Aankoopgids >

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...

Gerelateerde berichten