Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Een nieuw bulkstation voor mengvoeders in Nederland

28 jan 2022  |
Het Nederlandse Mengvoeders Theeuwes, een familiebedrijf in mengvoeders, zocht een ervaren partner voor de uitbreiding en optimalisatie van hun fabriek en ging daarom in zee met SCE.

Wachttijden tot een minimum beperkt

De silo’s van SCE zorgen voor 1150 kubieke meter aan extra opslagcapaciteit: 53 gladwand bulk silo’s en 20 wachtbunkers werden geïnstalleerd. Van daar uit stroomt het product in een verrijdbare weger met geïntegreerde zeefmachine en gruisweger naar de contrasets. Met het nieuwe bulkstation op de site in Ulicoten worden de wachttijden voor de vrachtwagens tot een minimum beperkt. Zo kunnen voortaan twee volle vrachtwagens vooraf worden klaargemaakt.

Vlekkeloze uitstroom

Voor een geoptimaliseerde overgang van de silo’s naar het machine-compartiment werd geopteerd voor de vlindertrechters van SCE. Door éénzelfde hellingshoek in de trechter stroomt het product vlekkeloos uit de trechter. Ingenieurs van SCE ontwierpen en ontwikkelden de vlindertrechters. Het bedrijf heeft een patent op de innovatieve toepassing en installeerde die ondertussen bij talrijke klanten in diverse industrieën.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

SCE ontwerpt modulaire processilo’s die minder plaats innemen dan ronde silo’s en u toestaan om 27% meer op te slaan. Door hun specifieke ontwerp kunt u onze silo’s monteren in eender welke productie-eenheid. Ook uw silogebouw...

Gerelateerde berichten