Buisfolie
Zakken uit buisfolie zijn voorgevormd en moeten enkel vanboven en vanonder geseald worden in de foliemachine. De zak vormt voor de rest 1 ononderbroken geheel.
Buisfolie is een populaire keuze voor industriële producten zoals meststoffen of plastic granulaten die aan hoge snelheden verpakt dienen te worden.
Grootte
Buisfoliezakken beginnen meestal bij breedtes van 300 mm en gaan gemiddeld tot 440 mm plus zijvouw
Sobere bedrukking
Doordat een zak uit buisfolie 1 geheel is, zijn speciale bedrukkingen iets moeilijker. Een sobere bedrukking – ideaal voor B2B – is absoluut mogelijk.
Poeders
Producten zoals poeders of cement verpakken? In buisfolie kan een labyrintontluchting, die vlakfolie niet heeft. Zulke producten verpakt u daarom beter in buisfolie.
Minder plastiek
Doordat buisfolie uit 1 geheel bestaat, verliest u minder plastiek dan bij vlakfolie. De gesealde randen hebben bij vlakfolie per zak gemiddeld een overlap van 4 cm nodig. Daartegenover staat dat vlakfolie vaak dunner kan verwerkt worden.
Automatisch aanpassen van breedte
Verschillende groottes en breedtes van zakken met 1 foliemachine? Een buisfoliemachine kan automatisch wisselen. Dit maakt wel dat het mechanisme van de machine ingewikkelder is en meer onderhoud kan vragen.
Kwalitatieve buisfoliemachines
Ausloos Verpakkingstechniek is officieel verdeler van MTB en Technipes, twee gerenommeerde producenten van buisfoliemachines.
Vlakfolie
Bij vlakfolie wordt de folie doormidden gesneden en moet – naast de boven- en onderkant – ook de zijkant geseald worden in de foliemachine.
Grootte
Zakken uit vlakfolie bestaan in alle groottes. Van kleine (snoep)zakjes met een breedte van 50 mm tot grote zakken waarin 80 liter potgrond past.
Dunner
Vlakfolies kunnen dunner gemaakt worden. Dat kan interessant zijn voor bv. houtpellets of andere producten met een lage prijs per zak. Dunnere folie betekent immers een lagere verpakkingskost. Dat er minder plastiek wordt gebruikt, wat ecologisch beter is, is een mooie extra.
Uitgebreide bedrukking
Vlakfoliezakken zijn perfect voor producten die naar de eindconsument gaan. De meest uitgebreide en mooiste bedrukkingen: het is allemaal mogelijk.
In andere materialen
Een vlakfoliezak kan ook bestaan in bv. gelamineerde folie, zoals u ziet bij hondenvoerzakken. Bij buisfolie is dat niet mogelijk.
Eenvoudige machine
Wil u de breedte van uw vlakfoliezakken aanpassen? Dan moet u in de vlakfoliemachine de vormschouder wisselen – iets wat niet automatisch gebeurt. Daar staat tegenover dat een vlakfoliemachine een eenvoudige machine is met weinig onderhoud en minder bewegende delen dan een buisfoliemachine. Tegenwoordig bestaan er ook instelbare vormschouders waardoor het wisselen van schouder minder frequent dient te gebeuren.
Kwalitatieve vlakfoliemachines
Ausloos Verpakkingstechniek kiest resoluut voor Essegi, wereldwijd gekend om zijn kwalitatieve machines.