Zoek
Sluit dit zoekvak.

Optimale tankreiniging met Scanjet

Optimale tankreiniging met Scanjet
5 apr 2017  |
'S-HERTOGENBOSCH - Scanjet is een toonaangevende fabrikant en ontwerper van tank reinigingssystemen. Het assortiment bestaat uit reinigingssystemen voor tanks in alle soorten en maten.

Speciaal voor de FOOD en FARMA industrie heeft Scanjet de BIO-serie ontwikkeld. Deze serie bestaat onder meer uit een reeks van roterende sproeikoppen gekenmerkt door een optimaal hygiënisch ontwerp in functie van de EHEDG richtlijnen. Deze roterende sproeikoppen zijn volledig zelfreinigend, een eigenschap die uniek is in de markt en karakteristiek voor Scanjet.

Naast de roterende sproeikoppen bestaat de BIO-serie ook uit roterende sproeibollen. Een groot voordeel van de Scanjet roterende sproeibollen is dat ze bestaan uit slechts twee onderdelen. Door het design zonder kogellagers is de levensduur van deze sproeibollen twee tot drie keer zo lang als die van de traditionele kogel gelagerde sproeibollen.

Hygiënisch zelfreinigend ontwerp

Het is van belang om uw proces te starten met schone procesapparatuur. Het kiezen van het beste reinigingssysteem voor uw tank kan een uitdaging zijn. De tank reinigingssystemen van Scanjet kenmerken zich door een snellere en meer effectieve reiniging vergeleken met traditionele technieken.

De roterende sproeikoppen van de BIO-serie worden aangedreven door een turbine in de toevoer van de reinigingsvloeistof en bieden 100% dekking in de tank. Deze koppen zorgen niet alleen voor een schone tank maar zorgen ook voor volledige reiniging van de sproeikop zelf, zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde, hetgeen een uniek eigenschap is. Het bijzondere aan het type BIO 25 is daarnaast dat ook de downpipe waaraan de roterende sproeikop in de tank is bevestigd altijd mee wordt gereinigd. Deze unieke eigenschap is gepatenteerd en een groot voordeel ten opzichte van andere vergelijkbare reiniging systemen!

De voordelen:

• Korte reinigingstijd
• Volledige zelfreiniging downpipe (BIO 25)
• Sproeibereik van 360°
• Aanzienlijke besparing op water, energie en reinigingsmiddelen
• Reducering van bedrijfskosten
• Een absoluut minimaal aantal onderdelen
• Eenvoudig en snel onderhoud in combinatie met lange onderhoudsintervallen

Welk tankreinigingssysteem heb ik nodig en wat kunnen wij u aanbieden

Wij helpen u graag met het vinden van het juiste reiniging systeem voor uw tank. Daarvoor beschikken wij over simulatiesoftware om op basis van het tankontwerp de reinigingscyclus te kunnen illustreren en te simuleren. Ook is het mogelijk om op locatie met een testmachine proeven uit te voeren.

Klik hier voor meer informatie over Montakon

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Roestvast staal staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Montakon versterkt dat RVS imago met producten die, in design en afwerking, klanten een onderscheidende meerwaarde bieden. Daarom kiezen zowel zuivelgigant als producent van microchips, bedrijven dus met...

Meer van Montakon B.V.

Gerelateerde berichten