Zoeken
Sluit dit zoekvak.

ERIKS introduceert nieuwe veilige balgafsluiter

ERIKS introduceert nieuwe veilige balgafsluiter
In een wereld waar veilig werken een absolute must is, introduceert ERIKS nu een uniek type Double Block & Bleed Balgafsluiter.

Dit is een DB&B balgafsluiter waar, na het sluiten, 100% veilig achter gewerkt kan worden. Door de bleed valve te controleren is namelijk te zien of de afsluiter wel volledig afsluit. Hierdoor weet u zeker dat er geen stoom, of een ander gevaarlijke medium meer in de leiding zit, waardoor operators veilig kunnen werken.

Door de unieke constructie is de bouwlengte van de ERIKS DB&B balgafsluiter volgens EN 558-1, waardoor deze dubbele afsluiter op de plek van één standard klep/balgafsluiter kan worden ingebouwd. Toepassingsgebieden zijn heet water, stoom, lucht, thermische olie en diverse andere vloeistoffen en gassen.

Voordelen
De voordelen van deze DB&B balgafsluiter ten opzichte van een standaard DB&B opstelling met 2 afsluiters zijn onder andere:

  • Minder installatiekosten
  • Minder lekkage punten
  • Eenvoudig uitwisselbaar
  • Minder weerstand / drukverlies

Uit voorraad leverbaar
ERIKS levert deze DB&B balgafsluiter vanuit voorraad.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

ERIKS is een industrieel dienstverlener met een uitgebreid assortiment werktuigbouwkundige componenten en up-to-date materiaal- en toepassingskennis, die samen met u streeft naar het verminderen van downtime, u adviseert bij het reduceren van de inkoopkosten en...