Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het nut van ultrasoon zeven

5 apr 2017  |
MECHELEN - Bepaalde producten zijn inherent moeilijk te zeven, zoals metaal en farmaceutische poeders.

Wanneer deze producten klein zijn qua deeltjesgrootte en/of een kleverig karakter hebben, kan het materiaal zich ophopen op de maasdraden en kan maasblindering (verstopping) optreden. Dit kan met name prominent zijn op mazen met kleine openingen. Het kan resulteren in het ophopen van product, wat ten koste kan gaan van de productkwaliteit en doorvoer.

Het nut van ultrasoon zeven

Om maasblindering tegen te gaan, maakt het gepatenteerde Vibrasonic® Deblinding System een eind aan het blinderen en blokkeren van mazen. Russell Finex heeft twee verschillende ultrasone maassystemen. Het BX-systeem, dat bestaat uit een zelf-gelagerde zeef en velocity transfer plate (VTP), biedt evenwichtige activiteit over de hele zeef, en tevens een solide aansluiting voor de sonde. Het Spiroscreen™ is vooral geschikt voor zeeframen met een grotere diameter en zorgt ervoor dat maximale capaciteiten worden bereikt op zeven met een diameter tot 2 meter. Het Vibrasonic® Deblinding System kan worden ingebouwd op alle trilzeven.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...

Gerelateerde berichten