Zoek
Sluit dit zoekvak.

Masterbatches verpakken: 3 best practices

Masterbatches verpakken: 3 best practices
23 sep 2022  |
Masterbatches, gekleurde plastics die worden gebruikt als additieven om kunststoffen te kleuren, zijn een product dat vraagt om specifieke aandachtspunten tijdens het verpakkingsproces. Ausloos geeft een overzicht van hun best practices.

Easy clean dosering

De MTB ITN PL-afzakinstallatie is voorzien van een easy clean dosering en bijgevolg uiterst geschikt om masterbatches te verpakken.

De servogestuurde doseringsmethode bestaat uit een conische trechter die volledig gepolijst is. Daardoor kunnen er geen korrels ongezien achterblijven. De operator kan alle onderdelen vlot reinigen en inspecteren.

Dit type van dosering laat het bovendien toe om producten van verschillende stortgewichten heel nauwkeurig te doseren en snel om te schakelen tussen verschillende producten.

Doseringen rechtstreeks in de zak

Ausloos doseert masterbatches in hun verpakkingslijnen zoveel mogelijk rechtstreeks in de zak. Dat vermindert het aantal rakende delen in de lijn en beperkt tegelijkertijd de kans op vermenging van kleuren.

Zakken uit buisfolie

Zakken uit buisfolie zijn vaak de beste oplossing om masterbatches te verpakken. Al behoren openmond-, ventielzakken en zakken gevormd van vlakfolie ook tot de mogelijkheden.

De voordelen van buisfolie zijn:

  • Lagere kostprijs per zak
  • Type zak dat het beste sluit
  • Kan grotere runs probleemloos aan
  • Gemakkelijk te recycleren

Buisfoliemachines laten het toe om de lengte van de zak aan te passen naargelang de zwaarte en vullingsgraad van de zak. Dat resulteert in mooie, strakke zakken die gemakkelijk stapelen.

Onze afzakmachines voor buisfolie kan u ook uitrusten met een printer die rechtstreeks op de zak print en zich automatisch aanpast naargelang de zakinhoud. Daardoor kan u heel flexibel werken en wisselen tussen de verschillende kleuren van masterbatches.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten