Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zakkenvulmachine en robotpalletiser voor additieven van Ropapharm

Zakkenvulmachine en robotpalletiser voor additieven van Ropapharm
8 nov 2021  |
Een nieuwe zakkenvulmachine voor additieven voor dieren in poedervorm te verpakken, en een Winner robotpalletiser om die zakken nauwkeurig te stapelen. Wij ontwikkelden een verpakkingslijn op maat voor het Nederlandse Ropapharm International en zorgden voor hoger ergonomisch comfort en een betere stapelkwaliteit.

Ropapharm is een bedrijf dat additieven voor dieren op basis van oregano produceert. Ze zijn wereldwijd het eerste bedrijf dat dit doet, en hebben een breed aanbod met onder meer verschillende poeders. Het bedrijf is gevestigd in Zaandam, Nederland, maar opereert over de hele wereld.

Na lange tijd te hebben gewerkt met een semi-automatische afzakinstallatie en een minder nauwkeurige robotpalletiser, wilden zij hun verpakkingsproces vernieuwen en optimaliseren.

Het doel hiervan was tweeledig:

  • Het werk van de operator (ergonomisch) verlichten en de zwaarste taken overnemen
  • De stapelkwaliteit van de zakken verbeteren

De installatie zou gebruikt worden voor meerdere producten, en moet snel kunnen schakelen tussen twee productstromen.

Ausloos’ opstelling: volautomatische zakkenvulmachine en palletiser

We bouwden voor Ropapharm een volautomatische Futura afzakinstallatie voor openmond zakken, met twee afzonderlijke dubbele schroefdoseringen als toevoer voor de verschillende producten. De verschillende producten hebben daardoor in de volledige machine maar één onderdeel gemeenschappelijk. Dat onderdeel is gemakkelijk te bereiken en te reinigen.

Om de poeders zo goed mogelijk te compacteren in de zak, wordt het poeder in de zak ingetrild. De afgevulde zakken worden nadien geseald én genaaid.

Alle onderdelen die in contact komen met de te verpakken producten, en het volledige frame van de afzakinstallatie, zijn vervaardigd uit roestvrij staal. Een Winner 250 robotpalletiser vervolledigt de lijn en stapelt de zakken nauwkeurig op pallets.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten