Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vloerweegschalen voor het vullen van big bags

Vloerweegschalen voor het vullen van big bags
11 okt 2023  |
Voor het vullen en afwegen van bulkproducten in big bags is een belangrijke rol weggelegd voor vloerweegschalen. In een vraaggesprek met Anton Bouwkamp, eigenaar-directeur van weegspecialist ABW, wordt uiteengezet waarom.

Wat zijn aandachtspunten bij de keuze voor een big bag vulinstallatie?

“Een passende big bag vulinstallatie voor wegingen via de vloer is meestal maatwerk. Het is om te beginnen belangrijk om rekening te houden met het te wegen product. Hierbij maakt het nogal een verschil of je poederachtige substanties of vloeistoffen afvult. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de gebruiksuitvoering, bijvoorbeeld in het kader van explosiegevaar, maar ook voor de aansturing van de weegprocessen, zoals de vulsnelheid en -methode.

Zo bieden we afvulmogelijkheden aan met constante of pulserende signalen, waarbij de gewenste methode vanuit de indicator wordt aangestuurd. Door het aanbod van meerdere vulsnelheden, is afvullen mogelijk met zowel grof- als fijndosering. We evalueren altijd de beoogde gebruiksintensiteit en -wensen van de klant om op basis daarvan een weegsysteem samen te stellen dat op alle fronten overeenstemt met diens weegwensen.”

Wat zijn enkele unieke mogelijkheden van de big bag weegsystemen van ABW?

“Onze systemen zijn inzetbaar voor het wegen van bulkgoed tot en met 2.000 kg. Weegcapaciteiten daarboven realiseren we op aanvraag. Wanneer explosiegevaar een thema is, maken wij de systemen geschikt voor ATEX-zones. Onze vloerweegschalen voor het wegen van big bags zijn daarnaast uit te rusten met automatische navulcorrectie, wat zorgt voor een constantere vulling.

Met name de Rinstrum R427 indicator, die over een rvs-behuizing beschikt, is ideaal voor big bag wegingen. De firmwareversies K410 voor batching en K411 voor mixen en afvullen zijn afgestemd op het gebruik van big bag vulinstallaties. Het voordeel van deze indicator is dat er geen PLC nodig is om de besturing te regelen. Je kunt er alle kanten mee op: de R427 is uitvoerbaar met maximaal 32 I/O’s.”

Waar kunnen geïnteresseerden terecht voor voordelige big bag vulinstallaties?

“Mochten klanten al over een big bag vulinstallatie beschikken, dan maken wij deze op verzoek wegend. Daarnaast bieden we via onze partner Surplus Select diverse gebruikte machinerie aan op het gebied van big bags, IBC’s en zakken handling. Wij kunnen de betreffende big bag vulinstallaties, tanks en silo’s wegend maken en van de gewenste eigenschappen en indicatoren voorzien om volledig aan de weegbehoeften van de klant te voldoen.”

Bent u geïnteresseerd ABWs weegoplossingen voor big bags? Neem contact op voor een vrijblijvend advies op maat via www.abweegtechniek.nl

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

ABW bekleedt een vooraanstaande positie op het gebied van professionele weegapparatuur en (geautomatiseerde) weegoplossingen. Dankzij het brede leveringsprogramma en jarenlange ervaring en expertise biedt ABW voor elk weegvraagstuk een slimme, gebruiksvriendelijke weegoplossing. Industriële weegoplossingen ABW...