Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zelfs feeders moeten up-to-date blijven

Zelfs feeder moeten up-to-date blijven
15 jun 2021  |
Daarom bieden we een breed scala aan moderniseringsdiensten om oudere Coperion K-Tron feeders nieuw leven in te blazen. Onze focus ligt niet alleen op wat mogelijk is, maar ook op wat praktisch is.

Coperion K-Tron gravimetrische feeders die meer dan 10 jaar geleden zijn geïnstalleerd, kunnen genieten van een vrijblijvende moderniseringsbeoordeling. Veel componenten, vooral elektronische onderdelen, raken in de loop der jaren verouderd en zijn niet langer als reserveonderdelen verkrijgbaar. Als alternatief kunnen veranderingen in uw proces of productieprocedures ook potentiële triggers zijn voor modernisering van uw apparatuur.

Zelfs feeder moeten up-to-date blijven
Evolutie van de Coperion K-Tron feeder sturingen

Het doel van onze moderniseringspakketten voor feeders is om de productiviteit, beschikbaarheid en operationele veiligheid van uw systemen te maximaliseren. Het moderniseren van uw feeders verhoogt de beschikbaarheid van reserveonderdelen aanzienlijk. Het integreren van de nieuwste weeg- en controletechnologie in uw Coperion K-Tron doseerystemen heeft een directe impact op de productkwaliteit en verlengt de levensduur van uw apparatuur.

Zelfs feeder moeten up-to-date blijven
Coperion K-Tron doseertechnologie voor en na modernisering

Verbeterde besturingsalgoritmen in de nieuwe KCM-III zorgen voor snellere communicatie met de feederaandrijving, het weegsysteem en randapparatuur, wat resulteert in een nauwkeurigere besturing van het systeem. In combinatie met de nieuwste generatie gepatenteerde SFT-weegtechnologie biedt de KCM-III een aanzienlijk hogere weegresolutie dan zijn voorganger. Het resultaat is een betere korte termijn doseernauwkeurigheid, omdat het besturingssysteem zeer snel reageert op veranderingen in het systeem.

Om hoge gravimetrische doseersprestaties op de proceslijn te bereiken, moet onderscheid worden gemaakt tussen gewichtsgegevens en de vervuilende omgevingsinvloeden. Het exclusieve dynamische digitale filteralgoritme van Coperion K-Tron identificeert en extraheert continu omgevingsinvloeden uit de gewichtsmeting, zelfs in veeleisende procesomgevingen. Dankzij dit digitale filter kunnen SFT- loadcellen nauwkeurige, stabiele en betrouwbare digitale metingen leveren onder een breed scala aan omstandigheden.

Alle 100% digitale SFT-loadcellen zijn zo ontworpen dat ze nooit in het veld hoeven te worden gekalibreerd. Het gewicht van de feeder wordt 450 keer per seconde vastgelegd en verwerkt en de temperatuur wordt gecompenseerd zonder gegevensverlies op het meetpunt in de SFT. Tegelijkertijd bieden de 64-bits brede dataregisters die in de nieuwste softwareversies worden gebruikt een wiskundige dataresolutie in delen per miljard, wat resulteert in een aanzienlijk hogere rekennauwkeurigheid en een stabiele schaalresolutie van 1:8’000’000 (of 1 deel van 8 miljoen) in 20 ms.

Zelfs feeder moeten up-to-date blijven
Het geavanceerde trillingsfilteralgoritme van Coperion K-Tron zorgt voor een nauwkeurig gewichtssignaal.

De KCM-III-besturingsmodule combineert het motoraandrijfbord met de besturing van de feeder en zijn perifere componenten in één compacte unit en wordt meestal direct op de feeder gemonteerd. Het nieuwe 5-inch LCD-scherm met verbeterde gebruikersinterface heeft een geïntegreerde, contextgevoelige helpfunctie. De KCM-III heeft een volledig nieuwe, krachtige CPU met uitgebreid geheugen om het verzamelen van meer log- en gebeurtenisbestanden, evenals traceer- en procesgegevens mogelijk te maken. Tot zeven dagen traceerbaarheid is standaard. Uitgebreide traceerbaarheid is beschikbaar als onderdeel van een optioneel softwarepakket dat tot 180 dagen gegevensopslag biedt.

Met de nieuwe, snelle CPU en een breed scala aan K-Link-netwerkopties, zowel bedraad als draadloos, heeft de nieuwe KCM-III de noodzakelijke basis voor toekomstige uitbreidingen zoals preventief onderhoud, elektronische service op afstand, Overall Equipment Effectiveness (OEE), uitbijterdetectie, machineoptimalisatie en nog veel meer. Het speelt dus een belangrijke rol bij het optimaliseren van de productiekwaliteit, het besparen van energie en het verlagen van de onderhoudskosten van productiefaciliteiten.

Zelfs feeder moeten up-to-date blijven
Coperion K-Tron Feeders with KCM-III, KCM, KSHM/KSSM, SCM, K10S.
Coperion K-Tron Series MPC for Vacuum Receivers and Loaders

Met state-of-the-art technologie kunnen uw huidige feeders profiteren van de nieuwste ontwikkelingen om met maximale nauwkeurigheid en consistentie te presteren. Bovendien kunnen gerichte moderniseringsmaatregelen de uitvaltijd voor reparaties en servicebezoeken tot een minimum beperken. Kalibratie van instrumenten kan worden geëlimineerd en het systeem is minder gevoelig voor externe storingen zoals omgevingstrillingen.

Coperion K-Tron biedt verschillende standaard moderniseringspakketten (zie hieronder). Daarnaast maken we op maat gemaakte voorstellen die individueel op uw wensen zijn afgestemd.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling en bijbehorende service. Coperion is uw partner in de kunststof, chemische, aluminium, farmaceutische en voedingsindustrie....

Gerelateerde berichten