Search
Close this search box.

Vulautomaat voor octabins met verschillende hoogtes

Vulautomaat voor octabins met verschillende hoogtes
6 mrt 2020  |
Voor een West-Vlaams bedrijf actief in diepvriesvoeding heeft Bascules Robbe twee op maat gemaakte liftwegers gebouwd.

Deze machines vullen octabins en dozen met diepvriesartikelen. De wegende rollenbanen worden automatisch in hoogte geregeld via een ingebouwd liftsysteem. Op deze manier kunnen er meerdere types dozen en octabins met verschillende hoogtes gevuld worden.

De engineering van deze vulmachines werd op maat uitgevoerd voor de eindklant om in de bestaande layout van het bedrijf te passen. Aangezien de eindklant een grote speler in de voedingsindustrie is, werd er ook zeer veel aandacht besteed aan het hygiënisch ontwerp van deze machines. Alle mechanische onderdelen zijn weggewerkt en ingebouwd, maar toch goed bereikbaar voor de onderhoudsdienst.


De vulmachines werden door de diensten van Bascules Robbe als Automatisch Weeg Instrument geijkt voor handelsdoeleinden. Hierdoor mag het gewicht van de gevulde octabins voor facturatie gebruikt worden. Bascules Robbe NV is hiervoor bevoegd voor zowel de Belgische als Nederlandse markt.

Deze vulmachines zijn tevens verbonden met het ERP systeem van de eindklant waardoor het vullen van de octabins volledig automatisch in een beveiligde zone verloopt. Iedere octabin heeft een unieke code en het exacte vulgewicht wordt verbonden aan deze code.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Gespecialiseerd in wegen en vullen Sinds 1845 is Robbe Industries nv gespecialiseerd in weeg-, verpakking- en transportprocessen die klanten in verschillende sectoren hebben geholpen.

Gerelateerde berichten