Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Innovatieve Ronde Zeefmachine voor Zeven van Larven

Innovatieve Ronde Zeefmachine voor Zeven van Larven
7 jun 2017  |
MECHELEN - Millibeter optimaliseert productieproces en vergroot sorteercapaciteit voor het omzetten van organisch materiaal in nieuwe duurzame grondstoffen met de Russell Eco Separator.

Bij Millibeter, opgericht in 2012, doet de Hermetia Illucens (de Zwarte Soldaatvlieg) zich te goed aan organisch afval. De vlieg eet alleen in het larvenstadium en bestaat uit chitine, vet en eiwit, geschikt voor gebruik in vele toepassingen in de landbouw, industrie en farmaceutische en chemische sectoren. Als onderdeel van het proces moeten de volgroeide larven worden gezeefd voordat zij wordt verpakt.

Innovatieve Ronde Zeefmachine voor Zeven van LarvenMillibeter gebruikte aanvankelijk een handmatige procedure voor het zeven van de larven, een arbeidsintensief proces en bottleneck bij de productie. Omdat de opstelling zou worden opgeschaald tot een pilot wilde Johan Jacobs, oprichter en ‘Fly Master’ bij Millibeter een oplossing met verhoogde capaciteit.

Na overleg met Russell Finex werd een testopstelling met de Russell Eco Separator® op de locatie van Russell Finex in Mechelen geïnstalleerd, en daarna werd ook een test gedaan op de productielocatie van Millibeter.

De Russell Eco Separator® is een hoogwaardige, innovatieve vibrerende ronde zeefmachine die meestal gebruikt wordt om nat of droog materiaal te zeven maar ook geschikt is voor andere scheidingsprocessen zoals ontwatering, ontstoffen en productherstel.

De machine werd uitgekozen vanwege het vermogen materiaal tot maximaal 5 fracties nauwkeurig te scheiden in één handeling. Hierdoor kan Millibeter de larven snel en efficiënt in 4 fracties opdelen.

Lees hier het volledige artikel.

Russell Finex biedt  hoge rendement separatieapparatuur voor verscheidene sectoren. Elk type filter, zeef of vibrerende separator kan worden aangepast om aan specifieke wensen en toepassingen tegemoet te komen. Neem snel contact op met Russell Finex voor meer informatie over hoe wij ook uw productieproces verder kunnen optimaliseren.

Voor meer artikelen over Scheidingstechnieken, bezoek hier onze Filtratie & Scheiden Tech Zone >

Zoek hier naar leveranciers van Zeven en Scheiders en in onze Aankoopgids >

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...

Gerelateerde berichten