Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Betere vormzandkwaliteit met EIRICH-vormzandbeluchter

Betere vormzandkwaliteit met EIRICH-vormzandbeluchter
22 jul 2020  |
Een vormzandebeluchter zorgt voor het verkleinen en breken van klompen in het vormzand en maakt het luchtiger. Om de kwaliteit en de efficiëntie van hun vormzand te verbeteren, nam Gieterij Doesburg contact op met EIRICH.

De bestaande vormzandbeluchter was zeer onderhoudsintensief door aan-lading van vormzand. Het bedrijf koos voor de EIRICH vormzandbeluchter omdat die zonder aanlading van vormzand werkt en daardoor heel onderhoudsvriendelijk is. Bo­vendien is de EIRICH-vormzandbeluchter zeer compact en gemakkelijk te installeren op be­staande transportbanden. Het is ook een zeer robuust ontwerp waarbij er weinig slijtage is aan de werktuigen. De vormzandbeluchtiger zorgt voor een betere vulling van de vormkast met vormzand, waardoor de kwaliteit van de gietvorm beter is en de nabehandelingskos­ten lager zijn.

EIRICH beschikt over een volledig gamma van vormzandbeluchters voor verschillende ca­paciteiten en breedtes van transportbanden. “We hebben de EIRICH-vormzandbeluch-ter eerst gehuurd. We waren snel overtuigd van de kwaliteit en de efficiëntie. Daardoor hebben we besloten om de installatie aan te kopen”, aldus Coen van Dijk, Technical Mana­ger bij Gieterij Doesburg.

Hoogwaardige onderdelen

Gieterij Doesburg, opgericht in 1896, ver­werkt en vervaardigt technisch hoogwaardige onderdelen uit nodulair gietijzer voor hun klanten in de truck-, motoren-, automotive-en landbouwsector. Met een eigen zand-vormlijn is het in staat om zowel kernloze als kernintensieve gietstukken te vormen en in verschillende hoogwaardige materialen af te gieten. Het kan producten in zowel kleine als grote series leveren. Met een eigen ontwikkel-afdeling, modelmakerij, kernmakerij, vormerij en smelterij is Gieterij Doesburg in staat om klanten volledig op eigen kracht te bedienen. Gieterij Doesburg maakt deel uit van de Giet­burg Holding, met in totaal ca. 500 mede­werkers. De Gietburg Holding is een unieke samenwerking tussen verschillende bedrijven voor het vervaardigen en ontwikkelen van hoogwaardige gietijzeren componenten.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Lybover RECYCLING: alles voor scheiden en transporteren van materiaalstromen Lybover RECYCLING engineert, installeert en onderhoudt installaties voor het scheiden, recycleren en transporteren van diverse materiaalstromen. Sinds vele jaren levert Lybover RECYCLING hoogwaardige oplossingen voor het...

Gerelateerde berichten