Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw project in Normandië voor M.I.P.

kunstmestsilo’s
30 aug 2018  |
RIJKEVORSEL - M.I.P. heeft twee nieuwe kunstmestsilo’s geplaatst in Normandië in Frankrijk. De silo’s hebben een diameter van 3 meter en een inhoud van 40m³. Deze silo’s moesten op een bestaande bok geplaatst worden.

Het was pas- en maatwerk om ze te plaatsen, maar M.I.P. heeft deze opdracht tot een goed einde gebracht. De klant had al stalen silo’s staan, maar gaf voor de nieuwe installatie de voorkeur aan composiet, omdat hij met composiet geen problemen met corrosie krijgt. Composiet roest of corrodeert niet zoals staal en andere metalen. Het is ondoordringbaar voor water, dampen en gassen en is bestand tegen de meeste chemicaliën. Waar nodig zijn verschillende soorten liners beschikbaar waardoor composiet tanks bestand zijn tegen het volledige scala van agressieve chemicaliën.

kunstmestsilo’s

Een ander voordeel van composiet, is dat het ongevoelig is voor condens. Door de hoge thermische isolatiewaarde zijn composiet silo’s minder gevoelig voor condensvorming aan binnen- of buitenwand. Dit zorgt ervoor dat levensmiddelen en voer niet gaan rotten en dat bouwstoffen zoals cement niet verharden en klonteren in de silo. Zo wordt de productkwaliteit gewaarborgd en een perfecte productuitstroom gegarandeerd. Waar vocht en condens het product aantast, hebben we aanvullende oplossingen om vochtvorming te voorkomen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

M.I.P. uit Rijkevorsel is een fabrikant en leverancier van silo’s en opslagtanks in polyester, actief in heel Europa. Het hypermoderne familiebedrijf is een pionier in het gebruik van polyester en heeft al een kwarteeuw ervaring...

Gerelateerde berichten