Zoek
Sluit dit zoekvak.

Perslucht-besparing bij stoffilters

Perslucht-besparing bij stoffilters
22 mrt 2019  |
MOORDRECHT - Transtech Industrieservice uit Moordrecht houdt zich bezig met de service en het onderhoud van industriële stoffilters. Hierbij wordt de complete filterinstallatie in topconditie gebracht en tevens het perslucht-verbruik geoptimaliseerd.

In de Europese Unie gaat tien procent van het energieverbruik op aan perslucht. Dit betekent dat hier een groot besparingspotentieel ligt. Perslucht wordt in de gehele industrie ingezet voor een scala aan processen, waaronder pneumatisch transport, aandrijving van werktuigen en instrumenten, en droging. In stoffilterinstallaties wordt perslucht gebruikt voor het reinigen van de filtermedia. Aangezien perslucht een relatief kostbare utiliteit is, loont het de moeite om lekkages te vermijden en efficiënte membraan-kleppen toe te passen.

Membraankleppen

Bij stoffilters zijn de perslucht membraankleppen van cruciaal belang voor een effectieve reiniging van de filtermedia. De toepassing van efficiënte membranen maakt het mogelijk om grote besparingen op het persluchtverbruik te realiseren. Een voorbeeld daarvan zijn de Power Reflex-membranen, die zich kenmerken door een zeer snelle reactietijd. Hierdoor kan de persluchtdruk worden verlaagd en het persluchtverbruik gereduceerd. Met deze technologie kan ten opzichte van conventionele systemen circa 30% op het persluchtverbruik worden bespaard. Transtech Industrieservice past de Power Reflex-membranen toe in de aluminium luchttanks van haar Eurofilter onstoffingsinstallaties. Overigens zijn de membranen ook los verkrijgbaar.

Voordelen

Optimalisering van het perslucht-verbruik met Power Reflex Membranen
Optimalisering van het perslucht-verbruik met Power Reflex Membranen

Power Reflex-membranen kenmerken zich ten opzichte van traditionele systemen door een betere en intensievere afreiniging, waardoor een lagere filterweerstand wordt gerealiseerd. De lagere reinigingsdruk betekent dat het filtermedium mechanisch minder wordt belast, wat bovendien leidt tot een geluidsreductie. Zeker als in een fabriek meer filterinstallaties met deze membranen worden uitgevoerd, zijn aanzienlijke energie- en kostenbesparingen mogelijk.

Power Reflex-membranen

In de naam Power Reflex staat ‘Power’ voor een korte, krachtige puls. ‘Reflex’ verwijst naar de korte sluitingstijd van het membraan. Het membraan is vervaardigd uit een speciaal materiaal dat na vervorming in de oorspronkelijke toestand terug keert. Dit zorgt voor een ‘klikkerwerking’ zodat geen veer meer is benodigd om het membraan weer in de zitting te positioneren.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

ATEX staat voor de Franse benaming ATmosphères EXplosibles en wordt als synoniem gebruikt voor twee Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. Transtech levert industriële ontstoffing met Eurofilter stoffilter installaties. Ook doen...

Gerelateerde berichten