Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bienfait en Van Beek: partners in duurzame oplossingen

Bienfait en Van Beek: partners in duurzame oplossingen
In een productieproces zorgt het verpakkingsmateriaal van grondstoffen voor een afvalstroom die de nodige logistieke uitdagingen en opslagcapaciteit met zich meebrengt. Voor een efficiënte beheersing van deze afvalstroom bij foodproducent Mora, schakelt de technische handelsonderneming Bienfait de hulp in van Van Beek Schroeftransport voor een zakkenverdichter op maat.

“De zakkenverdichter van Van Beek is een duurzame technische oplossing voor het vraagstuk van onze klant; het comprimeren van verpakkingsfolie als onderdeel van het productieproces. Bij de keuze voor Van Beek als partner speelt de flexibiliteit, het proactief meedenken en maatwerk een grote rol”, vertelt Patrick van Heijningen, accountmanager bij de technische groothandel Bienfait in Haarlem.

Minder volume

Veel grondstoffen worden geleverd in 25kg zakken van plastic, papier of jute, die na lediging een groot volume als afvalstroom oplevert. Een kostenpost die ook nog eens veel opslag en logistieke handelingen met zich meebrengt. De zakkenverdichter van Van Beek comprimeert lege zakken door ze samen te persen onder druk van de schroef in de machine. De gecomprimeerde zakken worden samengeperst in een eindloze zak en opgevangen in een beschermkooi. “Door een volume verkleining tot zo’n 80 procent neemt de afvalstroom minder ruimte en logistieke handelingen in beslag. De zakkenverdichter is bovendien een meer efficiënte, milieuvriendelijke en goedkopere oplossing dan een hydraulische pers”, legt Joram van der Heijden, Sales Engineer bij Van Beek Schroeftransport, uit. De gestandaardiseerde uitvoering is verkrijgbaar in rvs 304, rvs 316, een in staal gecoate variant en in een ATEX-uitvoering.

Maatwerk naar continu proces

De standaarduitvoering van een zakkenverdichter is een standalone machine voor een discontinu proces en is zowel stationair als mobiel in te zetten. Heijningen: “Onze klant, Mora Produktie B.V.  in Maastricht, zocht juist een volcontinu oplossing voor de voortdurende afvalstroom van losse 25kg zakken naar een gecomprimeerde uitvoer, als onderdeel van het productieproces. De details zijn mondeling met Van Beek besproken waarna snel een technisch aanbod met een detailtekening volgde.” Als onderdeel van een continu proces is de zakkenverdichter aangepast van handmatige aanvoer naar een lopende band aanvoer met een invoerbak aan de bovenzijde. De bedieningsknop is verplaats en er is een noodstop aangebracht. De machine is mechanisch en elektronisch verbonden en is daarmee onderdeel van het gehele productieproces. Dat betekent dat er communicatie moet zijn tussen de verschillende machines. De besturing van de zakkenverdichter is dan ook gelinkt aan het bovenliggende besturingssysteem. Van der Heijden: “De finetuning van het maatwerk was minimaal. Dat is een goed teken want dat betekent dat het voortraject in samenwerking met Bienfait heel constructief is geweest.”

Korte lijnen

De maatwerk zakkenverdichter comprimeert in zuidelijk Nederland naar alle tevredenheid verpakkingsfolie dankzij een solide samenwerking tussen Bienfait en Van Beek. Van der Heijden: “Door goed en veelvuldig contact met Bienfait was de hulpvraag snel helder om een concrete technische onderbouwde oplossing te kunnen bieden.” Bienfait is heel content met de keuze voor Van Beek als partner. Van Heijningen: “Al op voorhand hadden we een goed gevoel bij Van Beek. In de praktijk blijkt dit gevoel terecht; alles wordt goed en keurig gecommuniceerd en de lijnen zijn kort. Daarbij wordt er proactief meegedacht en stelt Van Beek zich zeer flexibel op. Kortom; Bienfait is zeer tevreden. Van Beek heeft een goede indruk bij ons achtergelaten als leverancier maar zeker ook met de aangeboden technische oplossing.”

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Een Van Beek is altijd maatwerk Van Beek is de specialist op het gebied van schroeftransport. Onze kernactiviteiten bestaan uit het verkopen, ontwerpen en fabriceren van schroeftransporteurs, Dino bulkwagenvullers en Celsius schroefwarmtewisselaars. Maatwerk is hierbij...

Gerelateerde berichten