Zoek
Sluit dit zoekvak.

Efficiënte oplossingen voor de continue productie van batterijmaterialen

Efficiënte oplossingen voor de continue productie van batterijmaterialen
8 dec 2021  |
Op de Battery Show Europe van dit jaar (30 november – 2 december, Messe Stuttgart/Duitsland), presenteerden Coperion en Coperion K-Tron efficiënte oplossingen voor alle aspecten van de continue productie van batterijmaterialen op hun stand 4-445 in hal 4.

Deze oplossingen omvatten het hele fabricageproces — van insluitingsveilige bulkmateriaalbehandeling tot stofdichte en zeer nauwkeurige doorvoer tot extrusie van batterijmassa’s, of fabricage van batterijscheiderfilms en vaste-stofelektrolyten voor solid-state batterijen. Het productieproces kan worden geoptimaliseerd door middel van continue extrusie. De Coperion ZSK dubbelschroefs extruder, samen met de zeer nauwkeurige Coperion K-Tron feeders, biedt een hoge betrouwbaarheid, lange uptime en talrijke kenmerken die zorgen voor een hoge, reproduceerbare kwaliteit van het eindproduct. Bovendien wordt een grotere materiaalefficiëntie en een kostenefficiëntere en klimaatvriendelijkere productie van batterijcellen bereikt door middel van continue productie in vergelijking met conventionele batchverwerking. Samen met gerenommeerde partners uit de industrie en onderzoek werkt Coperion samen om de toekomst van e-mobiliteit vorm te geven.

Continue extrusie van batterijmassa’s met behulp van de ZSK dubbelschroefsextruder biedt tal van voordelen en maakt een verhoogde productie-efficiëntie mogelijk.

Continue extrusie van batterijmassa’s om de productie-efficiëntie te verhogen

Bij het vervaardigen van batterijmassa’s is de homogeniteit van de drijfmest van cruciaal belang. De ZSK dubbelschroefsextruder is bij uitstek geschikt voor deze productie omdat deze zorgt voor een gerichte dispersieve menging, waardoor vaste agglomeraten worden afgebroken. Het mengen en homogeniseren dat daarop volgt levert een zeer homogene massa op. De in elkaar grijpende dubbele schroeven van de ZSK-extruder genereren een constant hoog transportrendement en optimale zelfreiniging in het procesgedeelte, waardoor het resterende materiaal in de extruder wordt verminderd en zo een materiaalefficiëntere productie wordt gegarandeerd.

Bovendien maakt de modulaire constructie van de dubbelschroefsextruder de implementatie van toepassingsspecifieke vereisten mogelijk: het procesgedeelte is modulair opgebouwd en kan naar behoefte individueel, flexibel worden geconfigureerd. Wat klimaatvriendelijkheid betreft, is continue extrusie ook overtuigend: het gebruik van oplosmiddelen kan worden verminderd of vervangen door niet-giftige alternatieven. Zelfs het energieverbruik daalt dankzij kortere droogtijden zodat de productie milieuvriendelijker kan.

De Coperion K-Tron K3 feeder is bij uitstek geschikt voor nauwkeurige, stofdichte invoer van grondstoffen in het proces.

Veilige verwerking van toxische grondstoffen in bulk

Coperion K-Tron’s nauwkeurige Loss-In-Weight feeders zijn uitermate geschikt voor zeer nauwkeurige, continue toevoer van zelfs de moeilijkste stromende ingrediënten die worden gebruikt bij de productie van elektrode compounds en separatorfilms. De K3-PH feeder serie onderscheidt zich door een modern afdichtingsdesign dat optimaal is afgestemd op de hoge eisen van batterijtoepassingen. De Coperion K-Tron dubbelschroefs feeders zijn geschikt voor gebruik met tal van bulkmaterialen, waaronder schurende, bijtende en giftige producten. Dankzij de nieuwste weeg- en regeltechnologieën bereiken ze een zeer hoge voernauwkeurigheid. Zo wordt een optimale eindproductkwaliteit bereikt en wordt een efficiënt gebruik van dure grondstoffen gegarandeerd.

Naast toevoer en extrusie realiseert Coperion ook containment-secure oplossingen voor het pneumatisch transporteren van de benodigde ingrediënten om batterijmaterialen te vervaardigen. Van het aanleveren en opslaan van gedeeltelijk giftige grondstoffen in silo’s, zakken of containers, tot het doorvoeren tot extrusie, Coperion biedt een totaaloplossing waarbij elke stap op elkaar is gesynchroniseerd.

Vanwege de vaak abrasieve en gedeeltelijk corrosieve eigenschappen van de grondstoffen die worden verwerkt, maakt Coperion de productcontactdelen van haar systemen van materiaallegeringen met een bijzonder hoge slijtvastheid en corrosieweerstand, waardoor verontreiniging van het eindproduct door losgemaakte metaaldeeltjes op de lange termijn wordt vermeden, zelfs bij het verwerken van zwaar belastende grondstoffen. Het resultaat: een optimale eindproductkwaliteit.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling en bijbehorende service. Coperion is uw partner in de kunststof, chemische, aluminium, farmaceutische en voedingsindustrie....