Search
Close this search box.

Met trots begint Klinkenberg aan haar tweede jaar als exclusieve agent van TAMAR afdichtingen in de Benelux.

Tamar3
20 jul 2023  |

Origineel afdichtingoplossingen:

In de loop der jaren heeft Tambour verschillende afdichtingstypen geprobeerd op haar lintmengers, zoals luchtreiniging, pakkingdrukkers, omgekeerde schroef-afdichtingen, waterbarrièrevloeistof, Meco afdichtingen en nog vele andere soortige afdichtingen die in de markt te verkrijgen zijn. Alle uitgeprobeerde afdichtingen hadden beperkt succes. Het belangrijkste probleem bij het gebruik van conventionele afdichtingstechnologie is het omgaan met de kristalliserende en uitdrogende eigenschappen van het cement, welke op stopverf is gebaseerd. Het cement is zo ontworpen en aangepast dat ze de beste beschikbare bedrijfsomstandigheden bieden in de menger. Ook na de product aanpassing van het cement blijft het bijzonder moeilijk voor de meeste conventionele afdichtingen om het product binnen in de lintmenger te houden, wat resulteert in onbetrouwbare prestaties en een korte levensduur van de reeds toegepaste afdichtingen.

De huidige afdichtingstype:

De oude pakkingdrukkers zijn vervangen door Mechanical Seal split uitvoering met waterbarrière-vloeistof.

Gemeten MTBF Rate mechanical seal afdichtingstype:

Onbetrouwbare en moeilijk te voorspellen afdichtingsfouten, resulteerde in een MTBF (“Mean Time Between Failures”) van 3~4 maanden en kan als slecht worden beschouwd, Voor de klant is dit een normale levensduur voor deze toepassingen. De klant moest altijd minimaal 2 reserve-afdichtingsassemblages op voorraad klaar hebben liggen voor installatie.

TAMAR-afdichtingen heeft halverwege 2022 de oude afdichtingen Meco split afdichtingen vervangen door twee nieuwe TAMAR split afdichtingen. In het algemeen zijn dit de uitdagende toepassingen waar de oude afdichtingen 3-4 maanden meegingen. In deze toepassingen zal de Tamar-afdichting minstens 1 jaar meegaan voordat onderhoud nodig is (dit zijn gesplitte afdichtingen) en de totale levensverwachting is minstens 3 jaar. In de verffabriek zijn we nu 14 maanden verder en er is nog steeds helemaal geen onderhoud nodig. De TAMAR afdichting blijkt betrouwbaar te zijn en het is gemakkelijk om afdichtingsproblemen te voorspellen. Geen risico op procesverontreiniging en onvoorspelbaare stilstanden. Er zijn inmiddels nog vier bestellingen ontvangen na het eerste succes van de eerste twee afdichtingen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Machinefabriek Klinkenberg Zaanstad b.v. gevestigd in Krommenie, is specialist in intern transport en bulkhandling door middel van transportschroeven. Wij ontwerpen, fabriceren en leveren een uitgebreid programma van transportschroeven “trogtransporteur of kokertransporteur” voor diverse producten, uitdraagbodems...

Gerelateerde berichten