Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Feeder Valve Doseerunit nu tot 1 gram(!) nauwkeurig

Feeder Valve Doseerunit nu tot 1 gram(!) nauwkeurig
23 okt 2019  |
Het is een bekend gegeven dat klanten hun eigen productie-eisen steeds verder verhogen. Dinnissen is als ‘engineering to order-organisatie’ bij uitstek in staat om zelfs voor de meest extreme uitdagingen een technisch hoogwaardige oplossing te bedenken.

Neem bijvoorbeeld de Feeder Valve. Een innovatieve doseerklep die in zijn huidige uitvoering tot ongeveer 100 gram nauwkeurig kan doseren. Redelijk nauwkeurig bij de verwerking van bulkpartijen zou je zeggen.

Feeder Valve Doseerunit nu tot 1 gram(!) nauwkeurig

Echter, een specifieke toepassing vroeg om een véél hogere nauwkeurigheid. De Dinnissen-engineers wisten hier wel raad mee en ontwikkelden een nieuwe variant die tot maar liefst 1 gram(!) nauwkeurig kan doseren. Qua toepassing kunt u hierbij denken aan een batch-weegapplicatie of een continu-weegapplicatie (loss in weight) voor de verwerking van bijvoorbeeld vitaminen, probiotica, premixen, mineralen, melkpoeder, cacaopoeder, creamers, suikers, weipoeders, lactose en babyvoeding.

Net zoals bij de bestaande Feeder Valve is hij snel reinigbaar en gemakkelijk in te bouwen in een nieuwe of bestaande opstelling. Bovendien minimaliseert zijn compacte bouw het achterblijven van productresten hetgeen de hygiëne bevordert. U kunt deze ‘grootheid op klein niveau’ bewonderen tijdens de Solids-beurs (stand F-105) op 2 en 3 oktober te Rotterdam. 

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Dinnissen te Sevenum (Nederland).

Tel.: +31 (0)77 467 35 55 of kijk op www.dinnissen.nl.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze...

Gerelateerde berichten