Zoek
Sluit dit zoekvak.

Energiezuinige honeycomb granulaat drogers

Energiezuinige honeycomb granulaat drogers
23 apr 2021  |
Traditionele drogers gebruiken zeer veel energie omdat deze met moleculaire korrels werken. Doordat de korrels voor 30-70% uit klei bestaan is er veel warmte nodig om het regeneratieproces uit te voeren.

De unieke drogers van Vismec zijn gepatenteerde honeycomb drogers waarbij het drogen en regenereren continu plaatsvindt en daardoor uitermate stabiel is. Het moleculair materiaal bestaat niet uit korrels (zoals gebruikelijk) maar is poeder (zonder klei) dat geïntegreerd is in een honingraad. De honeycomb zit verwerkt in een trommel welke continu ronddraait. Door deze techniek hoeft er maar op een lage temperatuur te worden geregenereerd en is de droger gemiddeld 40% energiezuiniger dan traditionele drogers!

Daarnaast is een veelvoorkomend fenomeen dat bij traditionele drogers de moleculaire korrels naar verloop van tijd afbrokkelen en het vrijkomende stof terecht komt in het droogproces en dus ook in de grondstof. Bij bijvoorbeeld spuitgieten is dit zeer onwenselijk. Met de honeycomb drogers kan dit probleem niet optreden.

De Vismec honeycomb drogers besparen ook op onderhoudskosten doordat niet om de 2 jaar het moleculair materiaal vervangen hoeft te worden. Vismec geeft op deze honeycomb maar liefst 5 jaar garantie! De drogers kunnen uitgevoerd worden met een materiaal protectie systeem om overdroging tegen te gaan. Daarnaast is er geen wateraansluiting en geen perslucht nodig.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Wij zijn een toonaangevend leverancier van spuitgietmachines en randapparatuur voor de kunststofverwerkende industrie. U kunt bij ons terecht voor een enkel apparaat of voor een totaaloplossing waarbij wij uw hele fabriek kunnen inrichten. Wij leveren...

Meer van Moretec Plastic Machinery BV

Gerelateerde berichten