Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Over 10 maanden is het zover: VALVE WORLD EXPO 2024 in Düsseldorf

Over 10 maanden is het zover: VALVE WORLD EXPO 2024 in Düsseldorf
25 feb 2024  |
Waterstof lijkt overal een gespreksthema te zijn, maar hoe gaan de sleuteltechnologiebranches van industriële afsluiters en kleppen hiermee om?

Hoe kunnen bestaande gasleidingen kostenefficiënt worden omgebouwd, wanneer worden er genoeg nieuwe leidingen geproduceerd en door het hele land ingezet, en zal de productie van waterstof in de toekomst goedkoper worden? Waar zijn de vakmensen die de leidingen bouwen en vullen?

Vraag op vraag aan een industrie die zich in rap tempo ontwikkelt. De innovaties die de sector voor de energietransitie in petto heeft, worden van 3 tot 5 december 2024 door de momenteel 327 exposanten uit 29 landen op de vakbeurs VALVE WORLD EXPO met bijbehorende conferentie in Düsseldorf gepresenteerd. Een zeer goede tussenstand, die slechts 60 exposanten van het uiteindelijk aantal exposanten uit 2022 is verwijderd – en dat al 10 maanden voor aanvang van de beurs.

Het aanbod van de nummer 1-vakbeurs voor industriële afsluiters varieert van krachtige machines en installaties tot kleine gespecialiseerde kleppen en omvat daarmee de hele waardeketen op het gebied van industriële afsluiters.

Momenteel is al 11.200 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte geboekt, bijna net zoveel als het totale evenement in 2022 (11.450 m²) in beslag nam.

Dat de branche een groot vertrouwen in haar toonaangevende vakbeurs heeft, als drijvende kracht voor innovatie en internationaal platform voor de gemeenschap, blijkt uit de huidige overtuigende tussenstand van de aanmeldingen. Naast Duitse bedrijven zullen ook exposanten uit Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Turkije, de Verenigde Staten, India en China zich in Düsseldorf presenteren.

Hier komt de branche om de twee jaar samen voor de internationale topconferentie over industriële afsluiters, waar innovaties, trends en oplossingen worden uitgewisseld. “Düsseldorf als hotspot voor de industrie van industriële afsluiters – met een hoogwaardig bezette conferentie, de Valve Star Awards en de duurzame ecoMetal trails – een absoluut must voor de performers van de branche,” belooft Daniel Ryfisch, projectdirecteur van Valve World. Samen met zijn team kijkt hij uit naar de start van de beurs op 3 december.

Ook in 2024 wordt VALVE WORLD EXPO door de ecoMetals-campagne van Messe Düsseldorf geflankeerd. Via het scannen van een QR-code kunnen bezoekers zelf beslissen wanneer ze hun tour langs de stands van geselecteerde exposanten plannen, om vervolgens bij hen ter plaatse te ervaren hoe duurzaam deze bedrijven in hun fabrieken produceren.

Na een succesvolle première in 2022 worden ook in 2024 weer de Valve Star Awards aan bijzonder innovatieve bedrijven en hun producten uitgereikt. Georganiseerd door de uitgeverij Vulkan-Verlag, kunnen exposanten voor aanvang van de beurs hun producten door middel van een beknopt formulier indienen, om zo in aanmerking te komen voor deelname aan de Valve Star Awards. Er kan vervolgens online worden gestemd. De winnaars worden tijdens de beurslooptijd in Düsseldorf in de vier categorieën Afsluiters, Aandrijvingen, Afdichtingstechniek en de speciale categorie Industrie 4.0/Automatisering bekroond.

Meer in Evenementen

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Plant Partner is een moderne organisatie die is ontstaan vanuit de toenemende vraag voor duurzame innovaties voor de industrie. Middels onze unieke combinatie van baanbrekende artificial intelligence en jarenlange ervaring selecteren wij de meest geschikte...