Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Endress+Hauser samen met klanten op weg naar digitalisering

Endress+Hauser samen met klanten op weg naar digitalisering
20 sep 2017  |
NAARDEN - Het Industrial Internet of Things (IIoT) heeft een enorm potentieel: predictive maintenance, asset informatiemanagement en de configuratie van apparatuur zijn slechts een paar van de mogelijkheden die digitalisering bedrijven te bieden heeft.

Endress+Hauser tilt IIoT naar een hoger plan met innovatieve producten en oplossingen en samenwerking met partners. Dat heeft zich inmiddels twee keer bewezen, met het winnen van de Digital Champion Award én met de presentatie van een nieuw digitaal platform tijdens de Digital Summit in Duitsland.

De voordelen van digitalisering voor de procesindustrie zijn al duidelijk zichtbaar. Een toenemend gebruik van netwerken betekent nieuwe mogelijkheden voor procesoptimalisatie en vergroot de efficiëntie van de fabriek. Daarom werkt Endress+Hauser voortdurend aan de uitbreiding van haar aanbod aan producten, oplossingen en services, zodat klanten hun productiviteit en systeembeschikbaarheid kunnen vergroten en tegelijk hun concurrentiepositie kunnen verbeteren.

Digital Champion 2017: een stap vooruit met innovatieve sensortechnologie

Memosens Technologie, bekroond met de Digital Champion Award.
Memosens Technologie, bekroond met de Digital Champion Award.

Met Memosens introduceerde Endress+Hauser ruim tien jaar geleden een revolutionaire sensortechnologie voor vloeistofanalyse voor verschillende sectoren, waaronder de chemische industrie, de energiesector, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de sector water/afvalwater. Memosens-sensoren meten bijvoorbeeld de pH-waarde van een vloeistof, die vervolgens in de sensor zelf al wordt omgezet in een digitaal signaal. Vervolgens worden de data doorgegeven via een contactloos systeem, voor reproduceerbare, zeer accurate en betrouwbare meetresultaten. Deze technologie combineert proces- en dataveiligheid met gebruiksgemak: de sensoren zijn bestendig tegen corrosie en vocht, kunnen in het laboratorium worden gekalibreerd en maken predictive maintenance mogelijk.

Memosens is in juni 2017 bekroond met een Digital Champion Award in de categorie Digitale producten en services. Deze award is een gezamenlijk initiatief van het Duitse telecombedrijf Telekom en het zakenblad WirtschaftsWoche, dat in 2016 is gelanceerd om significante projecten van middelgrote bedrijven te bekronen.

Endress+Hauser op de Digital Summit

Klaar voor digitalisering: Endress+Hauser Freiburg hoofdkwartier voor IIoT-activiteiten.
Klaar voor digitalisering: Endress+Hauser Freiburg hoofdkwartier voor IIoT-activiteiten.

De toewijding van Endress+Hauser blijkt ook uit de samenwerking met diverse partners: het bedrijf heeft, in samenwerking met BASF, SAP, Pepperl+Fuchs en SAMSON, een platform gecreëerd waarmee data kunnen worden uitgewisseld. Dit is voor het eerst gepresenteerd tijdens de Digital Summit van het Duitse Bondsministerie voor Economische Zaken en Technologie. Dit evenement werd in juni 2017 gehouden in het grootstedelijk gebied Rijn-Neckar en trok ruim 1.000 deelnemers, onder wie de Duitse bondskanselier dr. Angela Merkel.

Dit platform maakt nieuwe vormen van samenwerking op basis van data mogelijk. De effectiviteit en efficiëntie van chemische productie kunnen significant worden vergroot, waardoor nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk worden. Dankzij de mogelijkheid om data te verzamelen over de toestand van apparatuur en onderdelen en deze data uit te wisselen met alle partijen die bij het proces betrokken zijn, wordt het mogelijk om de onderhoudsbehoefte te bepalen, onderhoud efficiënter te plannen en stilstand van de fabriek tegen te gaan.

Dochteronderneming voor IIoT-activiteiten

Naar aanleiding van de grote vraag naar digitalisering heeft Endress+Hauser al haar IIoT-activiteiten ondergebracht in een dochteronderneming in Freiburg (Duitsland). Hier werken specialisten exclusief aan producten, oplossingen en services voor gedigitaliseerde fabrieken, zoals speciale cloud-oplossingen, waarbij specifieke data uit de productieprocessen worden gebruikt om de efficiëntie te vergroten, en services voor de gehele levenscyclus van de fabriek.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Endress+Hauser is een wereldwijde leider in meetinstrumentatie, services en solutions voor industriële procestechniek. Wij leveren process solutions voor flow, niveau, druk, analyse, temperatuur, recorders en digitale communicatie, het optimaliseren van processen op het vlak van...

Gerelateerde berichten